Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újraélesztési vizsgához kötik majd az érettségit

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Vészhelyzetek, katasztrófák

A legfontosabb népegészségügyi cél az egészségben eltöltött életévek számának növelése, illetve a már megromlott egészségűeknél az önellátó képesség minél további fenntartása - mondta Dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban tartott országos munkaértekezlet sajtótájékoztatóján.

Épp ezért a következő időszakban még nagyobb figyelmet fordítanak a megfelelő egészségmagatartási mintákat népszerűsítik, tehát fellépnek a dohányzás, egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a túlzott alkoholfogyasztás és a kábítószer-használat ellen.

Ezekről a feladatokról tartottak ma értekezletet az Országos Egészségfejlesztési Intézet munkatársai és különböző területen dolgozó népegészségügyi és egészségügyi szakemberek.

A tájékoztatón elhangzott: az Európai Uniós pályázati pénzekből megvalósítható lenne, hogy a középiskolákban kötelező tananyag legyen a laikus elsősegélynyújtás és újraélesztés. Ezt az oktatási miniszter is támogatja és megvalósíthatónak tartja.
Néhány év múlva az érettségi feltétfelévé tennék, hogy a diák vizsgázzon le elsősegély nyújtási ismeretekből, így felnőhetne egy olyan generáció, amely már tud és akar is segíteni vészhelyzetben embertársain.

2008.09.11 17:35:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Amikor a csont pálcikaként roppan...

Hatszázezer nő és háromszázezer férfi. Ennyi embert érint hazánkban a csontritkulás. Közülük minden hatodik évente legalább egyszer eltöri valamelyik csontját. Vajon mit kell tudni a csontritkulás okozta törésekről?

tovább

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések