Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újraélesztési vizsgához kötik majd az érettségit

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Vészhelyzetek, katasztrófák

A legfontosabb népegészségügyi cél az egészségben eltöltött életévek számának növelése, illetve a már megromlott egészségűeknél az önellátó képesség minél további fenntartása - mondta Dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban tartott országos munkaértekezlet sajtótájékoztatóján.

Épp ezért a következő időszakban még nagyobb figyelmet fordítanak a megfelelő egészségmagatartási mintákat népszerűsítik, tehát fellépnek a dohányzás, egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a túlzott alkoholfogyasztás és a kábítószer-használat ellen.

Ezekről a feladatokról tartottak ma értekezletet az Országos Egészségfejlesztési Intézet munkatársai és különböző területen dolgozó népegészségügyi és egészségügyi szakemberek.

A tájékoztatón elhangzott: az Európai Uniós pályázati pénzekből megvalósítható lenne, hogy a középiskolákban kötelező tananyag legyen a laikus elsősegélynyújtás és újraélesztés. Ezt az oktatási miniszter is támogatja és megvalósíthatónak tartja.
Néhány év múlva az érettségi feltétfelévé tennék, hogy a diák vizsgázzon le elsősegély nyújtási ismeretekből, így felnőhetne egy olyan generáció, amely már tud és akar is segíteni vészhelyzetben embertársain.

2008.09.11 17:35:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Agykontroll - életkontroll

Rendelkezünk egy felmérhetetlen kapacitású, minden ember által alkotott gépnél érzékenyebb intelligenciájú komputerrel. Ez a csodálatos műszer az agy, amely mindenki rendelkezésére áll, de lehetőségeit csak elenyészően kis hatékonysággal használjuk ki.

tovább


Szponzorált hirdetések