Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újraéleszteni tanulnak sokan Magyarországon

kategória: Balesetek, elsősegély, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Elsősegély pontokkal, újraélesztés oktatással és segítőkész szemléletmóddal tesz a HELP Zrt. a hirtelen szívhalál ellen.

Az ÁNTSZ, a BRFK és az Egészségügyi Minisztérium is aktívan támogatja a júniusban indult HELP program célkitűzéseit: az intézmények dolgozói közül már többen elsajátították az alapvető újraélesztési technikákat, így már kollégáikon és a környezetükben élőknek is azonnali segítséget tudnak nyújtani vészhelyzet esetén.

Mivel a becslések szerint minden 20. percben életét veszti ma valaki Magyarországon a hirtelen szívhalálban, a HELP életmentő és szolgáltató állomásokat, úgynevezett HELP Pontokat hozott létre, ezen kívül újraélesztés oktatást és életmódprogramot hirdetett meg.

A Minisztérium a 2009 nyarán elindult JESZ programmal szintén támogatni kívánja a HELP kezdeményezéseit, így kívánnak közös erővel egy nemzetközi szinten is modellértékű rendszert létrehozni, amely az egyén kölcsönös társadalmi felelősségvállalását, az életmentés tudatosságát állítja középpontba.

2009.11.19 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Csontritkulás

Hogy idősen se kelljen bottal járnia...

Ki ne szeretné az élete második felét is jól tölteni, aktívan, jókedvvel élvezni mindazt, amit az élete kínál? Bárki tehet a szép időskorért - legszerencsésebb, ha már évtizedekkel korábban elkezdi.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések