Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újra támad a madárinfluenza

kategória: Fertőző betegségek, Gondolta volna?, Nátha-influenza, Vészhelyzetek, katasztrófák

Egy magángazdaságban ismét felütötte a fejét a madárinfluenza Thaiföld északi részén - jelentette be a thaiföldi mezőgazdasági minisztérium.

A vírust hat hónappal ezelőtt irtották ki az országból.


A madárinfluenza H5N1 vírustörzsét egy elhullott csirkében mutatták ki a Sukhothai tartományban, mire 270 baromfit vágtak le a környéken.

"Nincsenek adataink arról, hogy embereket is fertőzött volna a madárinfluenza" - jelentette be Somsak Prisanananthakul mezőgazdasági miniszter egy sajtótájékoztatón. "Jelenleg azt vizsgáljuk, hogy a járvány nálunk tört ki, vagy egy szomszédos országból jutott el hozzánk."

A környező területet 21 napig tartják megfigyelés alatt, és Thaiföld tájékoztatni fogja az Állategészségügyi Világszervezetet. Thaiföld, a világ negyedik legnagyobb baromfiexportőr állama, több millió szárnyast pusztított el azért, hogy megállítsa a vírust. A halálos H5N1 vírustörzs 2004. januári első megjelenése óta az ország összesen 25 emberi fertőzésről számolt be, közülük 17 halállal végződött. A legutóbbi haláleset 2006 augusztusában következett be.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a H5N1 vírustörzs világszerte összesen 245 ember halálát okozta 2003 vége óta, és a szakértők attól tartanak, hogy a törzs mutáció révén olyan formát ölthet, amely könnyen terjed emberről-emberre, ami világméretű járványt (pandémiát) robbantana ki.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress
Animáció: HáziPatika.com

2008.11.11 16:05:12

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - lakásbiztosítás: nyugodt nyaralás?

Vagyonának mekkora része fekszik a lakásában? Akár magában az ingatlanban, akár ingóságokban? Ha végig gondolja, mekkora kár érheti, és némi nyugtalanságot érez az eredmény láttán, akkor érdemes elolvasnia, ami következik.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések