Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újra nyitva a Műjég

kategória: Programajánló, Sport, sport-egészségügy

Péntektől két hétig ideiglenesen nyitva van a Városligeti Műjégpálya a januári 6. és 8. között tartandó gyorskorcsolya Európa-bajnokság alkalmából. A műjégpálya az ünnepek alatt is várja a látogatókat, az egységes jegyár 1300 forint lesz, egy alap-balesetbiztosítást is tartalmaz.

A felújított műjégpályát a kivitelező csődeljárása miatt nem tudták még hivatalosan átadni. Legutóbb a 2008-2009-es téli szezonban üzemelt, a felújítást idén november elején fejezték be. Elvégezték a műemlék épület teljes felújítását, a bejárati csarnok például az 1926-os állapotot idézi aranyozott oszlopaival és korlátjaival. A jégkészítéshez a legmodernebb technológiát építették ki. A pálya alatt több mint 210 kilométernyi cső húzódik.

Ez Európa legnagyobb összefüggő jégfelülete. A sportolásra alkalmas terület 15 százalékkal nagyobb a korábbinál. A létesítmény egyszerre nagyjából négyezer látogatót tud kiszolgálni. A rekonstrukció 4,7 milliárd forintba került, ennek kétharmada uniós támogatás.

2011.12.17 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Öregedés: Örök Ifjúság?

Az emberiség ősidőktől fogva keresi azt a bizonyos "életelixírt", amelynek a segítségével, ha lehet, hosszú életen át maradhatna fiatal, tettre kész, egészségesen boldog. Az ember szeretne "fiatalon, szépen megöregedni", ha már a halált nem kerülheti el.

tovább

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések