Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újra kampányol Erős Antónia a cukorbetegség megelőzéséért!

kategória: Celeb, Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás

Az Egy csepp figyelem Alapítvány negyedik alkalommal rendezi meg ingyenes családi egészségnapját, az Egy csepp Világnapot november 15-én vasárnap Budapesten a SYMA csarnokban. Az egész napos rendezvény részben a nemzetközi Diabétesz Világnap egyik eseménye, amelyen megrendezik a "Séta a diabéteszért" programot, részben pedig ingyenes családi egészségnap, ahol bárki részt vehet ingyenes szűréseken, koncerteken és sorsolásokon.


Az alapító, Erős Antónia és munkatársai célul tűzték ki, hogy idén a tavalyinál is többen csatlakozzanak ahhoz a harminc perces sétához, amit világszerte megrendeznek. A séta egyrészt arra utal, hogy napi félórás mozgással már teszünk a cukorbetegség megelőzéséért, másrészt világszerte felhívja a figyelmet a diabétesz járványszerű terjedésére. Ma Magyarországon 1.500.000 embert érint a cukorbetegség, de a fele még nem tudja ezt magáról. A szakemberek szerint 15 éven belül 3 millióra is nőhet az érintettek száma!

A Világnap eseményei délelőtt 10 órakor kezdődnek. Fellép többek között Szandi, a Fiesta, a Mrs. Columbo, az Alma és a Csillagszemű együttes, valamint lesz Barátok Közt és "Csillag születik" közönségtalálkozó, és ajándékcsomagokat is sorsolnak.
Előadást tart a Madách Musical Tánciskola és a Nemzeti Táncszínház közösen, amelynek címe: Gulliver a törpék országában.

A nap műsorvezetői Szellő István és Erős Antónia lesznek. Erős Antónia ikergyermekei születése után először lép színpadra a Világnapon.
Szánjon Ön is egy csepp figyelmet egészségére és jöjjön el az Egy csepp Világnapra! - kérték közleményükben a szervezők.

2009.11.11 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések