Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újra Budapesten Az emberi test kiállítás

kategória: Programajánló

Szervezetünk felépítését, működését segít megismerni Az emberi test (The Human Body) című kiállítás, amely péntektől három hónapon át látható a főváros szívében, a Budapesti Értéktőzsde volt épületében. A kiállítás létrehozásához használt technika, a plasztináció lényege, hogy az emberi szöveteket alkotó sejteket folyékony szilikonnal töltik fel, így a szövetek megőrzik eredeti rugalmasságukat és állagukat. Ezáltal lehetőség nyílik a test minden egyes alkotóelemét - a csontokat, izmokat, idegeket, véredényeket és szerveket - valósághű állapotban bemutatni. Ez hosszú, aprólékos munkát igénylő folyamat, egyes teljes alakos kiállított preparátumok elkészítése évekbe telik.

2008-ban egyszer már járt Budapesten a világot beutazó kiállítás, akkor háromszázezer látogatót vonzott. "Az új látványosságokkal gazdagított tárlat több mint 160, különleges eljárással preparált emberi testet, illetve testrészt mutat be, háromdimenziós valósághű képet tárva a látogatók elé a bőrünk alatt található csodálatos szerkezetről, az emberi testről és annak működéséről. Egyszer úgy istenigazából nézzünk magunkba!" - mondta Hegedűs László szervező. Szerinte a kiállítás komoly életmódváltásra ösztönöz, mert végigjárva a kilenc galériát, nemcsak az emberi test felépítéséről, működéséről kapunk képet, hanem arról is, hogy milyen rombolást végezhetnek a káros szenvedélyek.


Helyszín: Váci 1. Üzletház (Budapest V., Váci u. 1.).

További információk a kiállítás oldalán.

2012.02.25 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Táplálkozás

  A tej élet, erő, egészség - és valóban?

  Csontjaink egészsége szorosan kapcsolódik táplálkozásunk egészségéhez. Pozitívan és negatívan egyaránt hathatunk arra, elkerül vagy elér-e bennünket az oszteoporózis, milyen erősek lesznek csontjaink, könnyebben vagy nehezebben törnek-e el.

  tovább


  Szponzorált hirdetések