Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újra Budapesten Az emberi test kiállítás

kategória: Programajánló

Szervezetünk felépítését, működését segít megismerni Az emberi test (The Human Body) című kiállítás, amely péntektől három hónapon át látható a főváros szívében, a Budapesti Értéktőzsde volt épületében. A kiállítás létrehozásához használt technika, a plasztináció lényege, hogy az emberi szöveteket alkotó sejteket folyékony szilikonnal töltik fel, így a szövetek megőrzik eredeti rugalmasságukat és állagukat. Ezáltal lehetőség nyílik a test minden egyes alkotóelemét - a csontokat, izmokat, idegeket, véredényeket és szerveket - valósághű állapotban bemutatni. Ez hosszú, aprólékos munkát igénylő folyamat, egyes teljes alakos kiállított preparátumok elkészítése évekbe telik.

2008-ban egyszer már járt Budapesten a világot beutazó kiállítás, akkor háromszázezer látogatót vonzott. "Az új látványosságokkal gazdagított tárlat több mint 160, különleges eljárással preparált emberi testet, illetve testrészt mutat be, háromdimenziós valósághű képet tárva a látogatók elé a bőrünk alatt található csodálatos szerkezetről, az emberi testről és annak működéséről. Egyszer úgy istenigazából nézzünk magunkba!" - mondta Hegedűs László szervező. Szerinte a kiállítás komoly életmódváltásra ösztönöz, mert végigjárva a kilenc galériát, nemcsak az emberi test felépítéséről, működéséről kapunk képet, hanem arról is, hogy milyen rombolást végezhetnek a káros szenvedélyek.


Helyszín: Váci 1. Üzletház (Budapest V., Váci u. 1.).

További információk a kiállítás oldalán.

2012.02.25 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Így öregedjünk tudatosan!

  Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések