Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újdonságokkal indul a balatoni hajózási szezon

kategória: Programajánló, Új termékek, szolgáltatások

A balatoni menetrend szerinti személyhajózás a hagyományoknak megfelelően a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan, szombattól indul a Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint Fonyód-Badacsony útvonalakon. A nagyobb tóparti településekről, Keszthelyről, Balatonfüredről és Siófokról pedig sétahajójáratok indulnak. Idén egyebek közt karaoke-, salsa- és kalóz programmal, új balatonfüredi kínálattal és késő esti időpontokkal is, egyelőre a tavalyelőtti árakon.

A Balatoni Hajózási Zrt. 22 személyhajó-kikötőjében 23 személyhajó, - köztük egy 25 személyes vitorlás, a Szaturnusz kalandvitorlás és a 13 személyes Calypso gyorshajó -, továbbá négy komp közlekedik. Az idei szezonban 20 kikötőből indítanak sétahajókat, tizenháromból diszkóhajókat, tizenegyből gyerekhajókat, és húsz kikötőből programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulásokat szerveznek (például: Tihanyi borkóstoló túra, Badacsony túra, Reformkori túra Balatonfüreden, Naplemente túra, Grill party, Halászlé party). Bevételekre számítanak a nosztalgiahajók, katamaránok és az 550 személyes Szent Miklós motoroshajó bérbe adásából is.

A programjáratokhoz a korábbinál több kikötőből lehet majd csatlakozni. A gyerek számára a bohóchajókon kívül három kikötőből (Keszthely, Balatonboglár, Balatonfüred) kalózhajót is indítanak. A diszkóhajók mellett Siófokról, Balatonfüredről, Fonyódról és Badacsonyból karaoke-, Keszthelyről pedig salsa programhajó is indul. Több mint tíz év kihagyása után újra lesz Keszthelyről startoló diszkóhajó. Újdonságszámba megy az is, hogy későesti hajójáratokat indítanak Révfülöp és Balatonboglár között menetrend szerinti hajóval, Badacsony és Fonyód között pedig gyorshajóval. A komp Szántód és Tihany között május 20-áig óránként, május 21-étől pedig 40 percenként indul, és a járatokat szükség esetén sűrítik.

A kompokra idén is lehet bérletet váltani. A hajótársaság szolgáltatásaiért üdülési csekkel is lehet fizetni. A Balaton régió állandó lakosai a menetrend szerinti hajójáratokon 25 százalékos kedvezménnyel utazhatnak. Idén is lesz Balaton Mix nevű utazási jegy, ami a hajózási társaság és a MÁV-Start Zrt. közös kedvezményes menetjegye a Balaton körüli menetrend szerinti vonatokra és hajójáratokra. A hajózási társaság folytatja a kedvezményes sétahajó akcióit óvodák, általános iskolák és középiskolák részére, idén kiterjesztve a kedvezményt a menetrend szerinti járataira is.

2011.04.22 00:02:00

forrás: MTISzponzorált hirdetések