Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újdonság: már a neten is rögzíthet vérnyomásértékeit!

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

Egy forradalmian új szolgáltatást mutattak be szerdán egy fővárosi sajtótájékoztatón, melynek segítségével lényegesen csökkenthető a magas vérnyomás és vércukor okozta halálozások száma. Az egészségmegőrzési távfelügyelet rendszerét megújító szolgáltatást egészségpénztárral is igénybe lehet majd venni.

A november második felétől igényelhető Medistance egészségmegőrzési távfelügyeleti szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a kezelőorvos a szokásos vizitek közti időszakban is megbízható adatokat kapjon páciense vérnyomás és vércukor adatairól.

A rendszer működése rendkívül egyszerű: az otthoni vérnyomás- és vércukor mérőkészülékekkel elvégzett mérések adatai az új eszköz segítségével mindössze egy gombnyomással továbbíthatók egy szerverre, így az említett adatokról a kezelőorvos vagy hozzátartozók azonnal értesülhetnek. A szorosabb kontroll előnye, hogy jobb gyógyszerbeállítást tesz lehetővé, így a hagyományosan 4-8 hétig tartó "kísérletezési" idő akár a felére csökkenhet - hangzott el a sajtóeseményen.

"Magyarország beteg ország: a szív- és érrendszeri megbetegedésekben a KSH adatai szerint évente közel 60 ezer ember hal meg, pedig rendszeres méréssel, kontrollal ez a szám akár 30 százalékkal is csökkenthető lenne" - nyilatkozta Kocsis Gábor, a szolgáltatást biztosító cég ügyvezető igazgatója.

Az új távgyógyászati eszköz bárhol használható, ahol van mobilszolgálat, hiszen a szolgáltatás GSM alapú adatátvitellel működik, egész Európában egységes előfizetési díjért. A mért és összegyűjtött adatok egy webes felületen tekinthetők meg, melyhez csak azok férhetnek hozzá, akik számára azt engedélyezzük (háziorvos, hozzátartozó).

Jó tudni

Mi az a telemedicina? A távközlési és informatikai technológiák alkalmazása az egészségügyi ellátás javítása érdekében akkor, amikor a résztvevők között lényeges távolságot kell áthidalni.

A szolgáltatást támogatja az a FŐNIX-MED Zrt. által kidolgozott egészségügyi információs call center, mely azt is lehetővé teszi, hogy a beérkezett adatokat egy szakértői gárda rendszeresen monitorozza, szükség esetén a sürgősségi ellátási rendszer megfelelő egységét riassza.

A Medistance nemcsak a megelőzésben jelent hatalmas újítást, de az idősek gondozásában is hiánypótló segítség lehet a családtagok számára.

További információ: www.medistance.hu

Animáció: HáziPatika.com

2010.11.05 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A bogyók száma korral nő?

A krónikus betegségek fő céltáblája az idősebb nemzedék. A helyes gyógyszerszedési gyakorlat - leegyszerűsítve: miből mikor mennyit és hogyan? - megismerése a mellékhatások számát csökkenti, és emellett pénztárcakímélő megoldás.

tovább

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések