Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újbudán szívesen látják az időseket

kategória: Öregedés, Programajánló, Új termékek, szolgáltatások

Az Idősek Világnapját az Idősek Hetével köszöntik Újbudán szeptember 28 és október 4 között.

Az Idősek Hetének első eseményeként megnyílt az Újbuda 60+ Klub és Programközpont a TIT épületében, a Zsombolyai utca 6 alatt. A Programközpont általános tájékoztatást nyújt a 60+ programról, és ezentúl ott lehet majd igényelni a 60+ kártyát, valamint a Színházjáró Program keretében az aktuális előadásokról ott lehet információt szerezni, illetve természetesen a bérleteket is ott lehet majd megvásárolni.
A Programközpontban működik az Idősek Akadémiája, amelyben előadásokat szerveznek különböző, az időseket érdeklő, érintő témákról.

Az új központ ezeken kívül helyet biztosít a Szomszédsági Önkéntesek fogadóórájának, közösségek találkozóhelyeként is működik, valamint a közeljövőben a Kedvezménykártyával rendelkezőknek ingyenes internetezési lehetőséget is biztosít.
Szeptember 29-én kedden szakmai fórum keretében számolnak be a Budapesti Műszaki Egyetem kutatói annak az átfogó kutatásnak az eredményéről, amelyben 1200 újbudai 60 év feletti polgárnál vizsgálták, hogy mennyire fogékonyak a különböző programokra, vagy az önkéntes tevékenységre.

Kedden délután hallgathatják meg az érdeklődők az Idősek Akadémiájának első előadását, amelyet dr. Balázs Norbert Újbuda rendőrkapitánya tart arról, hogy miképp kerülhető el az áldozattá válás.
A programok között szerepel még szerdán még egy kiállítás is, amely a nyári Tabajdi Szenior Alkotó Táborban készült munkákból válogat, illetve október elsején adják át Gazdagréti Közösségi Ház által szervezett vers és próza pályázat díjait.

Az Idősek Hete keretében lesz Nyitott Klubnap is, október 2-án pénteken, ahol különböző kerületi civil szervezetek mutatkoznak be, olyanok, akik elsősorban 60 év felettieknek kínálnak programokat, lehetőségeket. A hétvégén az egész rendezvénysorozatot kétnapos kerületi sakkverseny zárja majd.

A központ ingyenes internetezési lehetőséget kínál, kondicionáló tornáknak ad helyet, és közösségek találkozóhelyeként is működik.

Egy éve, 2008. szeptember 30-án indult el az Újbuda 60+ program, amelyhez eddig közel 6000 kerületi lakos és 150 vállalkozó, szolgáltató csatlakozott. A kerületi 60 év felettieknek az Újbuda 60+ kulturális rendezvényeket, sportolási lehetőségeket, ismeretterjesztő előadásokat kínál, valamint támogatja a helyi önszerveződéseket, a közösségek létrejöttét.

2009.09.30 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korkontroll: a megújulás képessége

"Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú életünk lesz, hanem az, hogy milyen lesz hosszú életünk" - fogalmazott Prof. M. Klentze, az Európai Anti-Aging Társaság elnöke. A Kor-Kontroll segíthet szebbé, jobbá tenni az életünk második felét is.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések