Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újabb rákellenes csodaszerek?

kategória: Alternatív medicina, Daganatos betegségek

Erősíti a szervezet védekező rendszerét, és egyes daganatok kezelésében és megelőzésében is szerepet kaphat a Reishi gomba és a zöld tea.

Mindkét élelmiszer fontos szereppel bír a hagyományos kínai orvoslásban, nemcsak az egészség megőrzésében, hanem egyes betegségek kezelésében is.

A két növény kivonata együtt alkalmazva hatékonyabban gátolja a tumorok növekedését és késlelteti a daganatos halálozást egerekben - állítják a pekingi Pharmanex Klinikai Farmakológiai Központ kutatói.
Yan Zhang két tanulmányt mutatott be a San Diego-i kísérletes Biológia konferencián, mely a Reishi gomba (ReishiMax) és a zöld tea (Tegreen) kivonatának hatását vizsgálta.

Az első vizsgálat célpontjában a daganatellenes kezelés állt. Egerek hasába kötőszöveti tumorsejteket ültettek be, majd ezt követően alacsony-közepes-nagy dózisú ReishiMaxot, vagy alacsony-közepes-nagy dózisú ReishiMax-Tegreen kombinációt adtak, míg a harmadik csoportnak egyiket sem. Bár minden egér elpusztult a 28. napig, a kombinációt kapó csoportban a 12. napig alacsonyabb volt a halálozás a csak gombakivonatot kapott egerekkel szemben.

A második vizsgálat a daganat-megelőzésre irányult. Egészséges egereket két hétig kezeltek alacsony, közepes vagy nagy dózisú gomba kivonattal, illetve alacsony, közepes vagy nagy dózisú gomba és zöldtea kivonat kombinációval. A harmadik csoport nem kapott kezelést. Ezt követően bőr alá ültettek be kötőszöveti daganatsejteket és folytatták a kezelést, majd újabb két hét elteltével ellenőrizték a daganatszövet növekedését. Eredményeik szerint a kombinációs kezelésben részesülő egerekben a daganat növekedése 45 százalékkal alacsonyabb volt, mint a nem kezelt csoportban, míg a csak Reishi gombával kezelteknél ez a hatás jóval kisebb mértékű volt. A pekingi kutatók szerint ezek az eredmények is azt igazolják, hogy a két kivonat egymás hatását erősíti.

2008.04.15 16:40:20

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korhullám és várható hatások

Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a nyugati irányzatok, életstílus elérje Európa közepét, Magyarországot. Éppen ezért ahhoz, hogy a korhullám várható hatásairól reális képet rajzoljunk, meg kell ismerni a nyugati társadalmak átalakulását, trendjeit.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések