Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Újabb önkormányzat ad ingyenes méhnyakrák elleni oltást

kategória: Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, HPV, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Ingyen biztosítja a 8. osztályos lányok részére a méhnyakrák elleni védőoltást Balatonszárszó önkormányzata.

A leggyakoribb, méhnyakrákot okozó human papilloma vírus elleni védettséghez 3 oltásra van szükség, az elsőt 2008. szeptember 23-án kapta meg az a 15 helybeli lány, aki a 13-14 éves korcsoportba tartozik.

A vakcinációs programot a település vezetése egyöntetűen megszavazta, és döntésük szerint a következő évek 13-14 éves korosztálya is részesül az ingyenes oltásban.

"Egy település mérete nem függ attól, hogy mekkora felelősséget tud vállalni az ott lakók egészségéért. Büszkék vagyunk arra, hogy Balatonszárszó, ez 2000 fős település is megtalálta módját, hogy biztosítsa ezt a nagyon fontos oltást a helyi lányoknak" - mondta dr. Méhész László, a Balatonszárszó polgármestere.

Az önkormányzat azért döntött ennél a korosztálynál, amikor felmerült a térítésmentes oltás lehetősége, mert ahogyan az már korábban kiderült, ennél a korcsoportnál a a legjobb az immunrendszer válasza. A védőoltás azonban ajánlott a többi, idősebb korosztály számára is, egészen 55 éves korig vizsgálták a hatékonyságát.

2008.09.25 09:27:47

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Edzésfajták

Az edzés szót sokféle értelmezésben használjuk. Beszélhetünk fizikai technikai vagy akár taktikai edzésről, de jelenti az edzés folyamatát is. Az edzés jellemzője, a teljesítményfokozásra való törekvés, vagy a már meglévő teljesítményszint megtartása.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések