Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szívroham Grill

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

A Szívroham Grill Las Vegas egyik legnépszerűbb étterme. Büszkén hirdeti: artériatömítő menüsora olyan jó, hogy "akár meghalni is érdemes érte". Most alig két évvel azután, hogy az étterem önjelölt szóvivője, a 260 kilós Blair River elhunyt, egy másik hűséges törzsvendéggel is végzett a szívroham, miközben a hely előtti buszmegállóban épp a buszra várt.


Az 52 éves John Allemant, aki Riverhez hasonlóan az étterem egyik reklámarca volt, a hét elején kapcsolták le a létfenntartó készülékekről, három nappal azután, hogy szívrohamon esett át. A kenyerét biztonsági őrként kereső Alleman inspirálta többek között a cég étlapján és ajándéktárgyain látható "Patient John" nevű kabalafigurát is. Elődjétől eltérően Alleman viszonylag vékony volt, alig nyomott 80 kilót - ez is bizonyítja, hogy a szívroham testsúlytól függetlenül bárkire lecsaphat. "Nem kell öregnek vagy kövérnek lenni az infarktushoz. 30-as 40-es, látszólag egészséges emberekkel is bármikor végezhet a szívroham" - mondta Jon Basso, az étterem tulajdonosa.

A beszámolók szerint a törzsvendégek legtöbbjének van valamilyen egészségügyi panasza: a legtöbben szív- és érrendszeri tünetekre panaszkodnak. Azt azonban lehetetlen megállapítani, hogy az étteremhez való hűségük szerepet játszik-e egészségi állapotuk leromlásában. A tulajdonos szerint Alleman halála "intő jel lehet mindenki számára". Ennek ellenére sem a "Kampec krumpli" sem a hírhedt "Négyszeres bypass burger" nem kerül le az étlapról. Az utóbbi a világ legenergiadúsabb étele, összesen 9982 kalóriát tartalmaz.

Alleman szülei mindketten ötvenéves koruk körül, szívrohamban hunytak el, ennek ellenére a férfi elkötelezett híve volt a zsíros és egészségtelen ételeknek. "Ki nem hagyott volna egyetlen napot sem, még karácsonykor is itt evett" - emlékezett meg róla a Szívroham Grill tulajdonosa.

Animáció: HáziPatika.com

2013.02.25 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések