Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új találmány: láthatatlan hallókészülék

kategória: Új termékek, szolgáltatások

A 16 milliméteres eszközt mélyen a hallójáratba kell helyezni, így észrevehetetlen. A Nagy-Britanniában bemutatott találmány négy hónapon keresztül maradhat a fülben a nap 24 órájában, és olyan kényelmes, hogy viselője meg is feledkezhet róla. "Olyan, mint a kontaktlencse" - mondta róla Paul Checkley audiológus, a londoni Harley Street Hearing társaság tagja.

A hallásromlás az életkor előrehaladtával egyre általánosabb, de az érintettek többsége nem hajlandó viselni a hagyományos hallókészülékeket. Az új készülék mindössze négy milliméterre helyezkedik el a dobhártyától, így természetesebb módon segít abban, hogy a hangok a fülkagylóból a hallójáratba jussanak. Gyártója szerint a készülék segítségével meg lehet állapítani a hang irányát, a háttérzörej pedig eltűnik.

Lehet viselni alvás, zuhanyzás és sportolás közben is. "A hagyományos hallókészülékkel szemben gyártmányunk elem nélkül működik, és nincs szükség nap végén az eltávolítására. Három és fél havonta kell vele felkeresnünk orvosunkat, aki műtét és altatás nélkül kicseréli" - mondta el a gyártó cég szóvivője.

Az új segédeszköz egyelőre drága: Angliában havonta 100 fontba, nagyjából 30 ezer forintba kerül.

2011.05.29 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések