Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új szenvedély: az internet-függőség

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Pszichológia

Betegek százai kerestek már fel szakembert internetfüggőség miatt a kanadai Quebeckben. A kutatók azt remélik, hogy tovább bővíthetik az adatokat és sikerül körülírni a függőség klinikai mértékét, meghatározni a betegség kialakulását, kialakítani az intervenciós technikákat.

"A probléma még nem terjedt el széles körben, de akadnak olyan súlyos esetek, amikor a tinédzserek el sem hagyják a házat. Nincsenek személyes kapcsolataik, az elmúlt 2-3 évben kizárólag a számítógépük előtt ültek, és kizárólag a világhálón játszott játékok karaktereinek nyelvét beszélik. Néhány éven belül többen is terápiára szorulnak majd, mert az internet lesz a fő elfoglaltságuk" - magyarázza Louisa Nadeau, a Montreali Egyetem pszichológia tanszékének professzora.

Nadeau az új addiktológiai intézet igazgatója, melyet tavaly hozott létre a szociális minisztérium. Az intézetet azzal bízták meg, hogy végezzen kutatásokat a függőséggel kapcsolatban, mérje fel a betegek számára elérhető kezelési lehetőségeket, biztosítson megfelelő szakembereket és dokumentálja a függőség új fajtáit.

A játékszenvedéllyel és alkoholizmussal kapcsolatban rengeteg adat áll rendelkezésre. Az internetfüggőség azonban még felderítetlen terület. "Nincs megbízható tanulmány vagy klinikai adat a témakörben. A legelejéről kell kezdenünk" - mondta Nadeau.

2008.09.10 16:10:02

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Befolyásolható szexuális potenciák

Jó lenne, ha erotikus vágyainkat, szexuális képességeinket, a gyönyör adását és fogadását nem befolyásolná idősebb korunkban sem a feszített munka, idegeskedéseink, stresszes óráink, fájdalmaink, örömeink, vagy egy szimpla közlekedési dugóval járó nyűg.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések