Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új szenvedély: az internet-függőség

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Pszichológia

Betegek százai kerestek már fel szakembert internetfüggőség miatt a kanadai Quebeckben. A kutatók azt remélik, hogy tovább bővíthetik az adatokat és sikerül körülírni a függőség klinikai mértékét, meghatározni a betegség kialakulását, kialakítani az intervenciós technikákat.

"A probléma még nem terjedt el széles körben, de akadnak olyan súlyos esetek, amikor a tinédzserek el sem hagyják a házat. Nincsenek személyes kapcsolataik, az elmúlt 2-3 évben kizárólag a számítógépük előtt ültek, és kizárólag a világhálón játszott játékok karaktereinek nyelvét beszélik. Néhány éven belül többen is terápiára szorulnak majd, mert az internet lesz a fő elfoglaltságuk" - magyarázza Louisa Nadeau, a Montreali Egyetem pszichológia tanszékének professzora.

Nadeau az új addiktológiai intézet igazgatója, melyet tavaly hozott létre a szociális minisztérium. Az intézetet azzal bízták meg, hogy végezzen kutatásokat a függőséggel kapcsolatban, mérje fel a betegek számára elérhető kezelési lehetőségeket, biztosítson megfelelő szakembereket és dokumentálja a függőség új fajtáit.

A játékszenvedéllyel és alkoholizmussal kapcsolatban rengeteg adat áll rendelkezésre. Az internetfüggőség azonban még felderítetlen terület. "Nincs megbízható tanulmány vagy klinikai adat a témakörben. A legelejéről kell kezdenünk" - mondta Nadeau.

2008.09.10 16:10:02

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ez a tánc korra való tekintet nélkül gyakorolható! Videóval!

Ringó csípők, lebbenő szoknyák - sokan hihetik, hogy a hastánc csak fiataloknak való - pedig ez nem igaz! Cikkünkből és videónkból kiderül, hogy 50 év felett is áldásos hatásai vannak ennek az ősi, női táncnak!

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések