Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új ruhákat kapnak a mentősök

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyógyszerészet, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Vészhelyzetek, katasztrófák

Összesen 180 millió forinttal támogatja az Országos Mentőszolgálat munka- és védőruha vásárlását a Pfizer Aegrotus Közhasznú Alapítvány.

A hazai és az európai uniós szabványoknak egyaránt megfelelő ruhákat a mentőszolgálat munkatársai választják ki, ezután az adott méretben és darabszámban várhatóan már idén elkezdik legyártani őket.

"A kivonuló mentődolgozók mintegy 5200 fős állományából majdnem 3000 bajtárs jut a legmagasabb minőségi elvárások szerint legyártott munka- és védőruhákhoz. A jelenlegihez hasonló mértékű külső támogatást az Országos Mentőszolgálat egyetlen civil szervezettől sem kapott korábban" - méltatta a támogatót dr. Göndöcs Zsigmond, a mentőszolgálat főigazgatója.

A megállapodásról szóló szerződést Székely Tamás egészségügyi miniszter jelenlétében az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és dr. Madácsy László, az adományozó alapítvány elnöke látta el kézjegyével.

Fotó: Szatmári Zoltán

2008.09.12 09:41:08

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Találkozás a halállal

Nemigen szoktunk beszélni róla, szépítjük, kerüljük, hárítjuk a testi elmúlás gondolatát is, akár magunkról, akár szeretteinkről van szó, nem tudunk mit kezdeni a rettenetes valósággal. Milyen hát a halál, testközelből?

tovább

Tippek:

A vashiány ellensúlyozására együnk sok száraz lencsét, babot, borsót, zabpelyhet, sovány marhahúst, teljes kiőrlésű lisztből készült és rozskenyeret, véres hurkát.


Szponzorált hirdetések