Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ha nehéz visszatartani...

kategória: Gyomor- és bélproblémák, Új termékek, szolgáltatások

Magyarországon is több tízezer embert érint a krónikus széklet-visszatartási zavar. Ennek kezelésére szolgáló új módszer az InterStim terápia. Egyike a kevés kezelésnek, amely hosszú távon hatékony a rendellenességgel szemben. "A széklet-visszatartási zavar jelentős negatív hatást gyakorolhat a beteg érzelmi jólétére" - állítja Anne-Marie Boller, a Northwestern Memorial Kórház szakorvosa. A betegeknek gyakran nehézségeik vannak a mindennapi tevékenységekkel, és a szégyen vagy a félelem miatt visszahúzódnak a társadalmi érintkezéstől, ezért némán kénytelenek szenvedni.

Az InterStim terápia elektromos impulzusokkal stimulálja a szakrális ideget, és serkenti az izomműködést. A kutatások alapján a betegek 80 százalékában képes csökkenteni vagy megszüntetni a széklet-visszatartási zavart. A kezelés három szakaszból áll. Az első, teszt stimulációs fázisban az orvosok egy vékony dróttal stimulálják a szakrális ideget, hogy mielőtt a teljes eljárást megkezdenék, eldönthessék, a beteg előnyére válik-e a terápia. Ha a teszt szakasz sikeres, egy pacemakerhez hasonló, hosszú távú idegstimulátor eszközt ültetnek be. Az eszköz működése a beteg igényeihez igazítható, idővel maga is beállíthatja magának. A harmadik, utolsó szakasz az utánkövetéses megfigyelés.

Amy Halverson, a Northwestern Memorial vastag- és végbélsebésze szerint eddig kevés kezelés bizonyult sikeresnek a széklet-visszatartási zavar kezelésében. Az új módszer lehetőséget ad a betegeknek, hogy a tünetek megszüntetésével visszakapják szabadságukat.

2011.08.01 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések