Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új petefészek, egészséges újszülött

kategória: Csontritkulás, Nőgyógyászat, Várandósság

Egy német nő lett az első a világon a teljes petefészek-átültetésen átesettek közül, aki életet adhatott gyermekének. Az asszony egy brit újságnak azt nyilatkozta: "teljességet érzek".

A 39 éves Susanne Butscher a Daily Telegraph-nak elmondta, hogy a termékenység római istennőjéről Majának elnevezett lánya reményt adhat a terméketlen nők millióinak szerte a világon. Kedden, a londoni Portland Kórházban lezajlott szülése után a következőket osztotta meg: "Leírhatatlan érzés végre anyának lenni. Nem tudom levenni a lányomról a szemem, amióta megszületett. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ekkora esélyt kaptam és egy olyan teljességet érezhetek, amelyet azelőtt sohasem éreztem. Boldogan megosztom a történetemet a világgal, hogy reményt adjak azoknak a nőknek, akik talán ugyanettől a problémától szenvednek."

A szakértők szerint az úttörő szervátültetés, amelyet Butscheren tavaly az Egyesült Államokban végeztek, a hasonlóan a korai menopauzában szenvedő nőkön segíthet majd. Úgy vélik, hogy azoknak is reményt ad, akik daganat miatt kemoterápiában vagy sugárkezelésben részesülnek, továbbá akik lefagyasztatták egyik petefészküket a kezelések előtt.

Az eredetileg hamburgi származású német Butscher hat éve él Nagy-Britanniában német férjével, Stephannal. Az asszonyon azért hajtottak végre petefészek-átültetést, hogy megállítsák nála a korai menopauza miatti csontritkulás súlyosbodását. Testvére, Dorothee volt a petefészek-donor és Susanne-nak ezután életében először volt természetes peteérése. Maja tervezett császármetszéssel született, 3200 grammal.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

Animáció: HáziPatika.com

2008.11.18 09:50:05

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Barbie középkorúan is hódítani akar

Elég egy pillantást vetnünk az újságok fogyókúrás oldalaira, hogy láthassuk: a nyugati társadalmakban manapság a karcsúság jelenti az egészséget és a szépséget. Nem véletlen hát az evészavarok egyre gyakoribbá válása sem. Sokan rettegnek a túlsúlytól.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések