Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új műszerek segítik a mobil véradást

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Gyógyszerészet, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Vészhelyzetek, katasztrófák

Négy darab rázómérleget vásárolt a Magyar Vöröskereszt összesen 5.752.800 Ft. értékben a vérvételi kamionok számára.
Vöröskereszt két és fél éve indította útnak vérvételi kamionját, amely a nagy forgalmú helyszíneken és a tömegrendezvényeken egyaránt megkönnyíti a véradásszervezést. A speciális, légkondicionált, illetve fűthető orvosi szobával, négy vérvételi ággyal, adminisztrációs-, pihenő és várakozó helyiséggel felszerelt jármű idén közel 12.000 kilométert tett meg, elindítása óta pedig összesen 320 véradást szervezett. Segítségével a Magyar Vöröskereszt több mint tizenötezer donortól vett vért.

A véradáshoz szükséges fontos technikai eszköz a levett vér alvadásgátlóval és cukoroldattal történő folyamatos keverését, valamint súlyának pontos meghatározását biztosítja. Az eszközbeszerzést a Messer Hungarogáz Kft. támogatása tette lehetővé.

Az átadáson részt vett Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Johann Ringhofer, a támogató cég ügyvezető igazgatója.

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente közel félmillió önkéntes véradó szükséges. Ennek érdekében a Magyar Vöröskereszt éves szinten 450-460 ezer donort mozgósít. A rendszeres véradók aktivizálása és a potenciális donorok megszólítása egyaránt fontos feladat, ezért az eddig bevált helyszínek mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a nagy tömegek megszólítására alkalmas közösségi terek és rendezvények.
A véradásszervezés történetében új fejezetet jelent hazánk első vérvételi kamionjának üzembe helyezése 2006 augusztusában.

2008.12.12 15:33:38

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korhullám és várható hatások

Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a nyugati irányzatok, életstílus elérje Európa közepét, Magyarországot. Éppen ezért ahhoz, hogy a korhullám várható hatásairól reális képet rajzoljunk, meg kell ismerni a nyugati társadalmak átalakulását, trendjeit.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések