Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új módszer álmatlanság ellen: elhitetik velünk, hogy ringatózunk

kategória: Alvászavar, Neurológia

Egy új készülék segíthet a kóros álmatlanságban szenvedőkön anélkül, hogy bármilyen gyógyszert, vagy vegyi anyagot juttatna a szervezetbe.

 A Philips nemrég dobta piacra a Sleepwave nevű kütyüjét, amely nagy segítséget jelenthet az álmatlan embereknek. A készülék két kis tappanccsal kapcsolódik a fülünk mögötti koponyacsonthoz, az úgynevezett processus mastoideushoz. Ezen keresztül apró elektromos impulzusokkal ingerli a belső fülben lévő egyensúlyozó érzékszervet, az úgynevezett vestibularis rendszert. A használó ennek következtében úgy érzi, mintha lassan ringatózna, így hamarabb tud álomba merülni.

A Sleepwave az eddigi kutatások szerint a krónikus álmatlanságban szenvedők 67 százalékán tud segíteni. Az igazi áttörést az jelenti, hogy mivel semmilyen gyógyszert nem juttat a szervezetbe, ezért nincsenek mellékhatásai és nem terheli a veséket és a májat.

A gép mindössze akkora, mint egy mp3 lejátszó, érzékeli, ha a páciens elaludt és ekkor kikapcsol. Jelenleg hazánkban még nem kapható, az ára az Egyesült Államokban 440 dollár, azaz körülbelül 95 ezer forint.

2010.07.15 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Mi is az a koleszterin?

A zsírok a szervezet alapvető építőmolekulái. Közéjük tartoznak a trigliceridek és a koleszterinmolekulák is. Hogyan válhatnak hát ezek az alapvető építőelemek szervezetünk egészségének ellenségeivé?

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések