Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új módszer álmatlanság ellen: elhitetik velünk, hogy ringatózunk

kategória: Alvászavar, Neurológia

Egy új készülék segíthet a kóros álmatlanságban szenvedőkön anélkül, hogy bármilyen gyógyszert, vagy vegyi anyagot juttatna a szervezetbe.

 A Philips nemrég dobta piacra a Sleepwave nevű kütyüjét, amely nagy segítséget jelenthet az álmatlan embereknek. A készülék két kis tappanccsal kapcsolódik a fülünk mögötti koponyacsonthoz, az úgynevezett processus mastoideushoz. Ezen keresztül apró elektromos impulzusokkal ingerli a belső fülben lévő egyensúlyozó érzékszervet, az úgynevezett vestibularis rendszert. A használó ennek következtében úgy érzi, mintha lassan ringatózna, így hamarabb tud álomba merülni.

A Sleepwave az eddigi kutatások szerint a krónikus álmatlanságban szenvedők 67 százalékán tud segíteni. Az igazi áttörést az jelenti, hogy mivel semmilyen gyógyszert nem juttat a szervezetbe, ezért nincsenek mellékhatásai és nem terheli a veséket és a májat.

A gép mindössze akkora, mint egy mp3 lejátszó, érzékeli, ha a páciens elaludt és ekkor kikapcsol. Jelenleg hazánkban még nem kapható, az ára az Egyesült Államokban 440 dollár, azaz körülbelül 95 ezer forint.

2010.07.15 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Meddig élnek a magyarok?

Amikor a mai ember a tudomány diadalmas eredményei alapján merész terveket sző a halhatatlanságról, felteszi a kérdést: hosszú öregedés vagy örök ifjúság? A világ lakossága és ezen belül a magyarok is öregszenek, így különösen időszerű a kérdés.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések