Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Értúltengés okozza az Alzheimer-kórt?

kategória: Alzheimer-kór

A Brit-Kolumbia Egyetem munkatársai új magyarázattal szolgáltak, hogy az Alzheimer-kór miként pusztítja az agyat. Eszerint a jelenség titka az érfal sejtjeinek elszaporodása lenne.

Wilfred Jefferies és munkatársai az Alzheimer-betegség során az erekben és az idegszövetben kialakuló sejthalál jelenségét kutatják. Egérkísérleteik során megállapították, hogy Alzheimer-kóros egerek agyában mintegy kétszeres az érsűrűség, mint egészséges egyedeknél. Ugyanakkor humán mintákban hasonló különbség mutatkozott Alzheimer-betegek és egészségesek agya között.


A PLoS One oldalain közölt tanulmány azt az elméletet veti fel, hogy a túl sok ér kialakulását a béta amiloid serkenti - e fehérje elszaporodása Alzheimer-kórban a szövetdegeneráció alapvető jele. Az újonnan létrejött erekben már nincs jelen a vér-agy gát, mely megakadályozhatná, hogy a káros anyagok a vérből az agyba kerülhessenek. Az is elképzelhető, hogy ez az alapja az amiloid felhalmozódásának.

Az erek szerepét korábbi kutatások is felvetették. Csakhogy az elmélet központjában az érpusztulás állt, nem pedig az erek elszaporodása.

Animáció: HáziPatika.com

2011.09.12 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!

50plusz.hu Fórum

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések