Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új magyar sportág: a vízben fejelés

kategória: Programajánló

Sportággá szerveződött egy régi kedvelt játék: headball néven megalkották a régen rendkívül népszerű, sekély vizekben kedvtelésből játszott "fejelős" játék szabályrendszerét, és augusztus 19-én hivatalos bajnokságot is szerveznek.

Az 1970-es 1980-as években jellemzően Balatonon alakult ki és terjedt el a vízben fejelgetés játéka. Erre a sajátosan magyar hagyományra építve egy új sportágat hozott létre "headball" néven a 2010-ben alakult Magyar Labdafejelők Szövetsége (MLFSZ). A játékot futballalapú szabályrendszerrel, háromfős csapatokban, kétszer hétperces játékidővel, tavakban, strandokon, 70-90 centiméteres vízben játsszák.

A Vasas és az Újpest NB1-es focistái csütörtökön délután öt órától bemutatófejelést tartanak az Óbudai Szabadidőparkban. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a játékot és felhívja a figyelmet az első labdafejelő kupára, amelyet augusztus 19-én szintén az óbudai helyszínen rendeznek meg. A versenyre a csapatok a www.headball.hu oldalon nevezhetnek.

2011.08.17 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Ami az időseket sújtja...

  "A magány se nem jó, se nem rossz, hanem felerősíti az érzelmeket. A boldog magányos nagyon boldog, a szomorú magányos rendkívül szomorú."- vélekedik Tonino Capone, olasz filozófus.

  tovább

  Tippek:

  A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


  Szponzorált hirdetések