Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új magyar sportág: a vízben fejelés

kategória: Programajánló

Sportággá szerveződött egy régi kedvelt játék: headball néven megalkották a régen rendkívül népszerű, sekély vizekben kedvtelésből játszott "fejelős" játék szabályrendszerét, és augusztus 19-én hivatalos bajnokságot is szerveznek.

Az 1970-es 1980-as években jellemzően Balatonon alakult ki és terjedt el a vízben fejelgetés játéka. Erre a sajátosan magyar hagyományra építve egy új sportágat hozott létre "headball" néven a 2010-ben alakult Magyar Labdafejelők Szövetsége (MLFSZ). A játékot futballalapú szabályrendszerrel, háromfős csapatokban, kétszer hétperces játékidővel, tavakban, strandokon, 70-90 centiméteres vízben játsszák.

A Vasas és az Újpest NB1-es focistái csütörtökön délután öt órától bemutatófejelést tartanak az Óbudai Szabadidőparkban. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a játékot és felhívja a figyelmet az első labdafejelő kupára, amelyet augusztus 19-én szintén az óbudai helyszínen rendeznek meg. A versenyre a csapatok a www.headball.hu oldalon nevezhetnek.

2011.08.17 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Ügyintéző

  6 kérdés - arról, hogy miért érdemes kiváltani a Start Extra-kártyát

  A történelemkönyvünkben volt egy korabeli fénykép arról, ahogy láthatóan polgári öltözetű férfiak utcát sepertek, vagy havat lapátoltak? - már nem emlékszem, és nincs is kedvem utána nézni. A világgazdasági válságról szólt a lecke. A múlt századiról.

  tovább


  Szponzorált hirdetések