Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új helyszínen a Mangalica Fesztivál

kategória: Programajánló, Táplálkozás

A fővárosi Szabadság téren várja látogatóit az ötödik Mangalica Fesztivál február első hétvégéjén. A már hagyományossá vált rendezvény eddigi helyszíne, a városligeti Vajdahunyad Vára szűknek bizonyult a becslések szerint hatvanezer látogatót vonzó gasztronómiai eseményhez. Február 3. és 5. között a fesztivál látogatói megismerkedhetnek a mangalicából készült termékekkel, a különböző tenyésztők portékáival, de egy felállított karámban élőállat-bemutató keretében magával a "főszereplővel" is.

A fesztiválon újdonság lesz az az önálló kis gasztropiac, ahol a magyar termelők minőségi termékeit ismerhetik és vásárolhatják meg az érdeklődők. A korábbi évek hagyományai szerint lesz főzőverseny is, várhatóan 20-22 csapat mérkőzik meg.

A rendezvény továbbra is ingyenes lesz, sőt sikerült megoldani, hogy a kisebb mangalicatenyésztők szintén ingyen vegyenek részt és mutassák be termékeiket a szélesebb közönségnek. A mangalica népszerűsége egyre nő, egyre több étterem igényel például rendszeres ellátást mangalica tőkehúsból.

2012.01.30 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A lelki érem két oldala

Mi egészséges, és mi nem, ha a lelkünkről van szó? A válasz nem egyszerű. A lelki egészség és betegség között nem húzható éles határ. Meghatározza idő, hely, kultúra, és aki megmondja. Őrült vagy zseni? Normális vagy nem? Attól függ...

tovább

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések