Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új, hatékony véralvadásgátló pitvarfibrilláló betegeknek

kategória: Gyógyszerészet, Szív- és érrendszeri betegségek

A pitvarfibrilláló betegek esetében egy új véralvadásgátló gyógyszer a korábban alkalmazott készítményeknél nagyobb mértékben és a betegek stroke-rizikóprofiljától függetlenül csökkenti a stroke kockázatát.Egy nagyszabású vizsgálat, a RE-LY során azonban kiderült, hogy egy új, orális véralvadásgátló gyógyszer - a betegek stroke-rizikójától függetlenül - csökkentette a stroke, a szisztémás embolizáció, valamint a koponyaűri vérzések kialakulását. Az alacsonyabb stroke-kockázatú betegek esetében pedig az új terápia alkalmazásakor alacsonyabb volt a jelentős vérzéses szövődmények száma, mint a korábbi készítmények esetében.

Napjainkban az emberek nagyjából 1 százaléka, 80 év felett pedig 10 százaléka szenved pitvarfibrillációban. A betegség következtében kialakuló fokozott vérrögképződési kockázat akár hétszeresére növelheti a stroke veszélyét, ezért ezeket a betegeket folyamatosan véralvadásgátlókkal kell kezelni. Amennyiben nem kezelik megfelelően, a pitvarfibrilláció következtében évente mintegy 3 millió ember szenved el stroke-ot szerte a világon, amely általában igen súlyos és rokkantsághoz vezet, a betegek fele pedig egy éven belül meg is hal.

Animáció: HáziPatika.com

2010.08.16 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések