Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új gyógyszerek iszkémiás szívbetegség ellen

kategória: Gyógyszerészet, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

Az iszkémiás szívbetegségek okozta halálozás 2020-ra világszerte, (még a fejlődő országokat is beleértve) vezető halálok lesz - állítja az Egészségügyi Világszervezet.

Iszkémiás szívbetegségnek nevezik az orvosok a koszorúér-szűkületből származó szívizom vérátáramlási zavart, például a szívizom pumpafunkciójának zavarát, a mellkasi fájdalmat.

A szívizom-iszkémia járhat kifejezett tünetekkel (anginás fájdalom, ingerképzési és/vagy ingerületvezetési zavar, hirtelen fellépő szívelégtelenség), illetve elhanyagolható, alig észlelhető vagy nem típusos tünetekkel is.

Médiatár főoldal
animáció

Terheléses vizsgálat / EKG

Terheléses vizsgálat / EKG

A szívelégtelenség nagy jelentőségű népegészségügyi probléma. A felnőtt lakosság mintegy 3 szézaléka szenved szívelégtelenségben, a 65 év fölötti korosztályban a szívelégtelenség prevalenciája 6-10 százalék.

A 65 év felettiek kórházi felvételének leggyakoribb oka a szívelégtelenség. A diagnózis felállítását követő 5 éven belül a betegek közel 50 százaléka meghal - olvasható abban a közleményben, amelyet a Richter Zrt. adott ki abból az alkalomból, hogy a közelmúltban forgalomba került egy új, Szívhang elnevezésű termékcsalád erre a betegségcsoportra.

A háttéranyag szerint az új, kedvező árfekvésű készítmények segítségével a gondos gyógyítók képesek magas vérnyomásos és angina pectoris-os betegeiknek még teljesebb körű terápiát biztosítani, ezáltal jobb életminőséget nyújtani.

A cég kardiológiai termékcsoportja folyamatosan újabb kedvező árú generikus készítményekkel bővül, melyek a magas vérnyomással, hiperkoleszterinémiával és a stabil angina pectoris-szal kezelt betegeknek kívánnak alternatív terápiás megoldást nyújtani - közölte a gyógyszergyártó cég.

2008.11.10 16:53:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Egészséges (a) házasság!

Házasságban élni egészséges. A boldog házasságban élők kevésbé betegszenek meg, tovább élnek, és általános közérzetük is jobb. Miben áll a házasság egészségvédő szerepe? Érdemes-e együtt lenni jóban-rosszban?

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések