Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új gyógyszer szénanátha ellen

kategória: Allergia

Erőteljesen csökkenti az allergiás orr- és szemviszketést, tüsszögést és irritációt az az orrspray, amelyet a napokban hozott forgalomba a GlaxoSmithKline (GSK).

A készítményt naponta csak egyszer kell használni, és a gyártó szerint a gyógyszer több új, előnyös tulajdonsággal rendelkezik, például nem, vagy kevéssé folyik hátra a garatba; minimális az utóíze, nincs szaga, a bejuttatott mennyiség állandó.

A készítményt 6 éves kortól lehet használni.

"A most bevezetett új készítmény klinikai vizsgálata során kimutatták, hogy mind az orrot, mind a szemet érintő allergiás tüneteket - mely az allergiás rhinitisben szenvedő betegek 70 százalékát érinti - következetesen és tartósan csillapítja ez az új szer. Egy olyan betegség esetében, ahol a jelenlegi terápiás lehetőséggel kapcsolatos elégedetlenség továbbra is jelentős, és a betegek nagy arányban váltanak gyógyszert, az újonnan bevezetésre kerülő szer örömteli fogadtatásra számíthat az érintettek körében" - emelte ki dr. Bártfai Zoltán.

Magyarországon is évről évre emelkedik az allergiás betegségek, ezen belül az allergiás rhinitisben szenvedők száma, egyes becslések szerint minden ötödik ember allergiás.

A betegség jellegzetes tünetei az orrdugulás, orrfolyás, orrviszketés, tüsszögés, amelyekhez szemtünetek, például könnyezés, pirosság, szemviszketés is társulhatnak.
Sokan banális problémának gondolják, de a beteg életminőségét jelentősen rontja. Az állandó orrdugulás fejfájást, alvászavart, ezáltal a koncentráló képesség csökkenését okozza, rontja a munkahelyi és iskolai teljesítményt. A gyakori tüsszögés és orrviszketés a beteg szociális érintkezését gátolja.

2008.04.17 09:27:13

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések