Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egyedülálló bőrrákfelismerő technológia

kategória: Bőrgyógyászat, Daganatos betegségek

"A napfény az egyik legismertebb karcinogén, vagyis rákkeltő, és a hosszú ideig tartó napozásnak kizárólag káros hatásai vannak" - állítja dr. Jane M. Grant-Kels, a Connecticuti Egyetem (UConn) Egészségügyi Központjának igazgatója, akinek vezetésével a dermatológusok számos különféle technológia alkalmazásával megpróbálták nyomon követni és vizualizálni a bőrsejtekben beálló változásokat. Jelenleg a UConn Egészségügyi Központja az egyetlen kutatóintézet, ahol a MelaFind nevű számítógépes technológia felhasználásával a bőrgyógyászok a háromdimenziós képalkotásnak köszönhetően gyakorlatilag beláthatnak a bőr alá, és a képek alapján könnyebben eldönthetik, hogy szükségesek-e további biopsziás vizsgálatok.


"Ez egy teljesen egyedülálló technológia, rendkívül nagy segítséget jelent a melanoma előjeleinek korai felismerésében, ráadásul ezzel az eljárással időt és pénzt spórolhatunk, mivel így kihagyhatjuk a felesleges szövettani vizsgálatokat" - közölte dr. Grant-Kels. A UConn bőrgyógyászati kutatóintézetében az úgynevezett konfokális mikroszkópia technológiát is alkalmazzák, melynek segítségével a kutatók egy fénysugár használatával képesek megjeleníteni a bőr alsóbb rétegeit, így időben észrevehetik a legapróbb elváltozásokat, akár a sejtek szintjén is.

"Minden eszköz, ami segíti a bőrrák, különösen a melanoma korai diagnózisát, óriási előnyt jelent a páciensek számára. Minden bőrrák típus komolynak minősül, de a melanoma a leginkább halálos rákfajta, épp ezért a korai felismerés mindenképpen kritikus jelentőségű" - mondta dr. Grant-Kels.

Animáció: HáziPatika.com

2013.01.12 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Beszámoló az anti-aging világkongresszusról

Az Anti-Aging Világkongresszust a francia Riviérán, Monte Carloban rendezték. Az öregedési folyamatok késleltetése, betegségek prevenciója, a fiatalító eljárások (kozmetikai dermatológia, sebészet, stb.) legújabb vívmányai kerültek napirendre.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt vásárol! A sokáig szállított vagy tárolt, de látszólag friss, egzotikus gyümölcsök vitamintartalma sokszor kisebb, mint a mélyhűtött hazainak.


Szponzorált hirdetések