Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új autós biztonsági szabályok

kategória: Gondolta volna?, Új termékek, szolgáltatások

Új biztonsági felszerelésekkel kell ellátni a 2012. november 1. után engedélyezett autótípusokat, hogy megfeleljenek a 2009-ben elfogadott úgynevezett általános biztonsági szabályozásnak. 2014-től az új szabályok minden olyan új autóra vonatkoznak majd, amelyet az Európai Unióban terveznek értékesíteni.

Kötelező lesz minden autóba olyan berendezést beépíteni, amely hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, hogy kösse be a biztonsági övét, a jelzés pedig akkor sem szűnhet meg, ha az autó elindul. Az áramütés elkerülése érdekében szigorúbb biztonsági előírásokat határoz meg a jogszabály az elektromos járművek számára.

Az autók hátsó üléseinek elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy megakadályozzák, hogy a csomagok egy esetleges ütközéskor betörjenek az utastérbe. Emellett pedig a hátsó ülésekbe két Isofix rögzítő pontot kell majd beépíteni, ez a gyerekülések egyszerűbb és biztonságosabb rögzítését teszi lehetővé.

Újfajta matricák figyelmeztetnek majd arra, hogy az első utasülésre nem szabad a menetiránnyal szemben babahordozót elhelyezni, ha a műszerfal jobb oldalán is van légzsák. Kötelező lesz a keréknyomás-figyelő berendezés. Egy olyan kijelzőt is be kell majd építeni, amely a sebességváltás szükségességére figyelmezteti a vezetőt, ennek segítségével üzemanyagot lehet megtakarítani.

2012.11.07 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Az egészségpénztárakról jogász szemmel

Ha a kötelezően előírtakon túl szeretnénk gondoskodni arról, hogy egészségünket minél tovább megőrizzük, illetve baleset vagy betegség esetén jövedelem-kiesésünket kívánjuk csökkenteni, a következő fejezetekben vázolt lehetőséget érdemes megismernünk.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések