Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új alternatíva cukorbetegeknek?

kategória: Diabétesz

A dán gyógyszergyár terméke napi egyszeri adagolás mellett is hatékonyan képes 24 órán keresztül csökkenteni a vércukorszintet 2-es típusú diabéteszes betegekben.

A dán vállalat kutatási vezetője, Mads Krogsgaard Thomsen elmondta, 2-es típusú diabéteszes betegekkel végzett klinikai vizsgálat során a Novo-Nordisk terméke volt "az egyetlen, amely folyamatosan képes volt 24 órán át tartó vércukor-kontrollt, megnövekedett HbA1-kontrollt és a ritkábban jelentkező hipoglikémiás rohamokat produkálni", ráadásul a testsúly kedvező alakulása mellett. Krogsgaard Thomsen összességében úgy vélte, a cukorbetegeknek az új készítmény vonzó lehetőséget kínál.

2008.06.10 15:59:31

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Itt és így halt meg Antal Imre - megmutatjuk

Hospice Ház: ön milyennek képzeli? Ön szerint mi zajlik a szobáiban? Cikkünkből megtudhatja: a budapesti Hospice Ház miként segít a haldoklókon, és a cikk második oldalán elolvashatja, hogyan töltötte utolsó heteit, hogyan haldoklott Antal Imre.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések