Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új alternatíva cukorbetegeknek?

kategória: Diabétesz

A dán gyógyszergyár terméke napi egyszeri adagolás mellett is hatékonyan képes 24 órán keresztül csökkenteni a vércukorszintet 2-es típusú diabéteszes betegekben.

A dán vállalat kutatási vezetője, Mads Krogsgaard Thomsen elmondta, 2-es típusú diabéteszes betegekkel végzett klinikai vizsgálat során a Novo-Nordisk terméke volt "az egyetlen, amely folyamatosan képes volt 24 órán át tartó vércukor-kontrollt, megnövekedett HbA1-kontrollt és a ritkábban jelentkező hipoglikémiás rohamokat produkálni", ráadásul a testsúly kedvező alakulása mellett. Krogsgaard Thomsen összességében úgy vélte, a cukorbetegeknek az új készítmény vonzó lehetőséget kínál.

2008.06.10 15:59:31

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Azok a boldog nyugdíjas évek...

A háztól az utazásig ezer dolognál természetesnek tartjuk, hogy meg kell tervezni. Miért lenne más a helyzet éppen a nyugdíjas évekkel? Mi magunk döntjük el, hogy anyagi biztonságban telnek-e.

tovább

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.


Szponzorált hirdetések