Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Új állandó kiállítás Budapest történetéről a Történeti Múzeumban

kategória: Programajánló

A főváros történetéről szóló új állandó kiállítás nyílt a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában Budapest - Fény és Árnyék címmel. Az évszázadok során annyiszor lerombolt, majd újjáépített főváros ezeréves történetét mutatja be az időrendet követve, a múzeum legfontosabb tárgyait, különleges kincseit felvonultatva, a legmodernebb eszközökkel.

A javarészt a Történeti Múzeum kincseiből összeállított tárlatra számos raktárban pihenő különleges régészeti lelet került elő, köztük egy Dunából kiemelt kard vagy az M0-s autópálya építése során fellelt antik ezüst nyaklánc. A modern technika vívmányait felhasználva érintőképernyős monitorok segítenek jobban megismerni a főváros színes történelmét és lehetőséget adnak jobban elmélyülni egy-egy részben olvasmányok, képek, interaktív játékok és eredeti dokumentumok alapján készült hanganyagok segítségével.

A Budapest történetéről szóló korábbi kiállítás húsz éven át volt látható a múzeumban, megújítása, felfrissítése aktuálissá vált. A múzeum pályázati források és egyéb támogatások segítségével elkészült új kiállítása két ütemben valósul meg. A tárlat 917 négyzetméteren terül el, ebből pénteken az első ütemben 517 négyzetmétert adnak át, a további 400 négyzetméteren helyet foglaló második szakasz előreláthatóan 2012 tavaszára készül el.

2011.10.02 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Mozgás

  Betegséggel edzeni

  Szerencsére az aktív testmozgás egyre többünk életmódjának szerves része lesz. Sőt, vannak olyanok, akik a világ minden kincséért se hagynák ki az aznapra "előírt penzumot". Pedig betegen edzeni nemhogy nem használ, hanem veszélyes is.

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések