Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tündérhegy: pszichés zavaroktól és stressztől szenvedőket kezelnek

kategória: Depresszió, Pszichiátriai betegségek, Pszichológia, Stressz, Új termékek, szolgáltatások

Átalakult, kibővült a tündérhegyi Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás-rehabilitációs Osztály, amely 2009. július 1-től új címen, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, 1121 Budapest, Szanatórium u. 19. szám alatt található.

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet 250 millió forintos állami forrás segítségével közel 3000 négyzetméternyi területen alakította ki új gyógyító osztályát. Így 60 fekvő- és 30 nappali ellátásban részesülő beteget tudnak egyszerre ellátni Kialakítottak egy közösségi pavilont is, ahol a csoportfoglalkozásokat végzik.
Az új telephellyel az osztály lehetőségei bővülnek és az új elhelyezés lehetőséget ad belső fejlesztésekre is.


Az osztály felkészültsége alapján kiválóan alkalmas a munkahelyi stressz okozta mentális problémák és zavarok kezelésére, ami az EU kiemelt mentálhigénés ajánlása között szerepel - olvasható az Egészségügyi Minisztérium sajtóközleményében.

A lélektani munka döntően kisebb-nagyobb csoportokban zajlik. Az osztály terápiás profilja csoporthangsúlyú, de minden páciens egyéni pszichoterápiás vezetést is kap. Az osztályon elsősorban lelki eredetű problémák (a depresszió egyes formái, pánikbetegség és egyéb szorongásos zavarok, illetve fóbiák, kényszeres zavarok, pszichoszomatikus betegségek, kapcsolati zavarok, és személyiségzavarok) kezelése folyik, egyéni és csoportos formákban. Az osztály pszichoterápiás, azon belül is alapvetően pszichoanalitikus szemléletben működik, ami azt jelenti, hogy a tünetek (szorongás, pánik, depresszió stb.) hátterében meghúzódó tudattalan lelki konfliktusok feltárását és átdolgozását célozza. Az terápia során bárki megtapasztalhatja, hogy belső-lelki konfliktusait megértheti, így saját sorsának aktív, szabadabb formálójává válhat, lélektanilag egészségesebben élhet.
Animáció: HáziPatika.com

2009.07.09 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Szemfényvesztés vagy gyógyulás

Nagy áttörést ért el az orvoslás az időskori ideghártya-pusztulás okozta vakság gyógyításában, az új kezeléssel sok idős ember látását őrizhetnénk meg. Mit tehetünk, ha veszélybe kerül látásunk, s az egészségbiztosító nem fizeti a milliós gyógykezelést?

tovább


Szponzorált hirdetések