Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Túlélés meditációval

kategória: Pszichológia

Egy építőmunkás, akit munkája során betemetett a sáros föld, túlélte a megpróbáltatásokat a meditáció és a pozitív gondolkodás segítségével.

Az 52 éves munkás, Wang Jianxin - a jelentések szerint - éppen csatornát ásott Észak-Kínában, amikor a földből készült fal ráomlott, és csak a sisakja védte meg valamennyire. Jianxin szerint az segített rajta, hogy nyugodt maradt, és elfogadta helyzetét, annak ellenére, hogy 6 láb magas földoszlop borította be.
"A hátamat a falnak támasztottam, és hirtelen nem tudtam, mi zajlik a fejem felett" - mondta, majd így folytatta: "Mikor elsötétült minden, tudatosult bennem, hogy mi történt velem. Észrevettem, hogy pont az orrom előtt van egy légtölcsér."
A Telegraph szerint ekkor megváltoztatta fizikai állapotát: ellazult, és pánik nélkül tudomásul vette az adott szituációt.
"Tudtam, semmi nincs még elveszve, így ellazítottam magam, és meditáció segítségével lelassítottam a légzésemet" - mondta Jianxin.
"Minden nyugalmas lett, és meglepődve tapasztaltam, hogy milyen könnyű a halállal szembenézni. Koncentráltam a gondolkodásomra, ami belső nyugalmat adott, persze mindezt a meditációval értem el."
Majd végül elérkezett egy olyan ponthoz, amikor elfogyott a levegője, és fulladozni kezdett, miközben hallotta, hogy a munkatársai próbálják kiásni a mélyből.
Az emberek csupasz kézzel estek neki a földnek, nem akartak lapátot használni, nehogy megsértsék vele Jianxint.
Wang Jianxin közel 2 órán keresztül feküdt a föld alatt, élve eltemetve.

2008.04.09 08:40:57

forrás: Medipress


Tippek:

Napi 10 gramm tökmag elfogyasztása mellékhatás nélkül segít enyhíteni az inkontinencia- és prosztata-gondokat. Kiskertben is termeszthető, finom zöldség a Cucurbita pepo.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések