Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Túl sok vizet iszunk?

kategória: Táplálkozás

Szervezetünknek körülbelül két liter folyadékra van szüksége, de nem kifejezetten vízre - állítja Spero Tsindos, a La Trobe Egyetem szakértője az Australian and New Zealand Journal of Public Health vezércikkében. Úgy véli, hogy a vízivás népszerűsítése mögött anyagi érdekek állnak, nem pedig egészségügyi megfontolások. "Harminc évvel ezelőtt még nem láthattunk műanyagpalackokat, ma pedig már szinte divatkelléknek számítanak - írja a szakértő. - Az azonnali kielégülés szimbólumaként a palack sikkessé vált."
Tsindos a víz fogyókúrával kapcsolatos szerepéről úgy vélekedik, hogy önmagában a nagy mennyiségű vízfogyasztással még nem lehet testsúlycsökkenést elérni, ehhez kalóriaszegény étrendre is szükség van. "A kutatások azt mutatják, hogy az elfogyasztott élelmiszerek víztartalma nagyobb előnnyel jár a fogyással kapcsolatban, mint az ételek teljes mellőzése. Arról is fel kell világosítani az embereket, hogy a tea, a kávé és más italok is hozzájárulnak a folyadékigényhez, és koffeintartalmuk ellenére nem okoznak kiszáradást" - fejti ki cikkében Tsindos.

A szakértő szerint a folyadékegyensúly fenntartása érdekében tényleg kell vizet inni, de a friss gyümölcsökben és zöldségekben lévő folyadékot, és a gyümölcsleveket is számításba kell venni.

2012.06.11 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Téli ízek, illatok

Egy csendes estén a hóesést nézni a meleg szobából, egy pohár forralt borral a kézben... Nincs is ennél kellemesebb program a hideg időben.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A fájdalomcsillapítás orvosi szakértelmet igényel, és elfedhet fontos tüneteket, ezért szomszédtól, ismerőstől csak abban az esetben fogadjon el ajánlott gyógyszert, ha ismeri, és orvosa egyetértésével használta már!


Szponzorált hirdetések