Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Túl sok gyerek hal meg balesetben!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

- Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon évente majdnem háromszáz gyerek hal meg olyan balesetben, miközben körülbelül száz esetben a tragédia elkerülhető lenne, ha komolyabban vennék a gyermekek biztonságának védelmét - hívta fel a figyelmet dr. Páll Gabriella, az Országos Gyermek Egészségügyi Intézet epidemiológusa.

Mivel Európában Svédország lett a gyermekek szempontjából a legbiztonságosabb, ezért most egy szemináriumon osztják meg a tapasztalataikat a svéd szakemberek a magyar illetékesekkel - közölték az esemény előtt tartott sajtótájékoztatón.

A Svéd Nagykövetség és s Svéd Kereskedelmi Kirendeltség támogatásával "Svédország a gyermekekért" címmel rendeznek programot.
- Ennek keretében egy családi napot tartanak ezen a hétvégén a budapesti Aréna Plazában, ahol gyermekbiztonsági bemutatók és tanácsadás várja az érdeklődőket, több szórakoztató programmal együtt - ismertette a terveket Daniel Reithner, a Svéd Kereskedelmi Kamara tanácsosa.

- A jövő legjobb befektetése az, ha vigyázunk a gyermekeinkre - mondta a program megnyitóján Cecilia Björner svéd nagykövet.

Ebben Svédország élen jár, és amennyiben ugyanolyan biztonságossá lehetne tenni Magyarországot, mint Svédországot, akkor évente százzal kevesebb gyermek halna meg balesetben, ezerhatszázzal kevesebben kerülnének kórházba.

2008.04.17 10:51:13

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Kreatív inaktivitás

Lehet-e sikeresen megöregedni? Lehet-e kreatívan megbirkózni az idősödéssel járó veszteségek sorozatával? Hogyan javítható az életminőség időskorban? A kulcs a mi kezünkben van. Legyünk kreatívak és tevékenyek!

tovább

50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések