Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Túl kövér - nem fogadhat örökbe gyereket

kategória: Elhízás, Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy

Egy brit férfival azt közölték, hogy feleségével nem fogadhatnak örökbe gyerekeket, mivel a hatóságok attól tartanak, kövérsége miatt meghalhat.

A 185 cm magas Damien Hall 155 kilogrammot nyom, így a BMI-je (testtömegindexe) 42 felett van és ezzel kórosan elhízottnak minősül. A telefonközpontban dolgozó 37 éves férfinak és dadusként dolgozó 31 éves feleségének, Charlotte-nak nem lehet saját gyereke, így az észak-angliai Leedsi Városi Tanácshoz fordultak örökbefogadásért.

Azonban a helyi hatóságok úgy tájékoztatták őket, hogy csak akkor tekintik őket potenciális szülőknek, ha Damien 40 alá csökkenti a BMI-jét, mivel a hatóságok aggódnak a súlya miatt. "A lényeg az, hogy túl kövér vagyok" - mondta el Hall a BBC rádiónak. "Nehéz úgy lefogyni, ha nyomás alatt tartanak. Nem vagyok fotelpatkány és nem eszem étteremből rendelt ételt minden éjszaka. Csak úgy érzem, a súlyom alapján ítélnek meg bennünket, nem pedig a jó tulajdonságaink alapján. Nem iszunk, nem dohányzunk és boldog, biztonságos otthont tudnánk nyújtani egy gyermeknek."

A Leedsi Városi Tanácstól kapott levélben az áll, hogy nem tudják feldolgozni Hallék örökbefogadás iránti kérelmét, "mivel az orvosi tanácsadók aggályaikat fejezték ki Hall úr testsúlya miatt". "Az Örökbefogadási Bizottság a hosszútávú egészségügyi kockázatok miatt nem hagyja jóvá olyan jelentkezők kérelmét, akinek a BMI-je 40 felett van. Így előnyükre válna úgy kezdeni a kérelmüket, hogy egy orvos igazolja, a BMI-je 40 alatt van és megmutatni, hogy képes megtartani ezt az alacsonyabb súlyt az eljárás során."

Charlotte Hall szerint a levél "undorító" és "nagyon durva dolog így visszautasítani valakit". "Készek vagyunk örökbe fogadni egy gyermeket. Úgy tűnik, a hatóság számára jobb, ha a gyerek állami gondozásban van és ide-oda tologatják, ha netalán Damien meghal."

A Leedsi Városi Tanács közleményében ez áll: "Az örökbefogadási rendszernek törvényes felelőssége biztosítani, hogy a gyermekek olyan örökbefogadó szülőknél kerüljenek elhelyezésre, akik a lehető legjobb gondoskodást nyújtják nekik egy életen át. Ezen felelősség viselése során részben javaslatokat adnak a jelentkezőknek egy sor megfelelési kritériumban, ideértve az egészségi és életvezetési kérdéseket is, amelyek hatással lehetnek a jelentkező hosszútávú örökbefogadási képességeire."

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2009.01.16 16:44:27

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Végbélrák

A végbél betegségei 2.

A hátsó fertályt sem szabad elhanyagolni!

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések