Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tudjon meg mindent az időskori elbutulásról!

kategória: Alzheimer-kór, Neurológia, Öregedés, Új termékek, szolgáltatások

Ismét kapható az Alzheimer-kór és a demencia egyéb fajtái című könyv a SpringMed kiadó gondozásában. A kórt először 1906-ban Alois Alzheimer ismertette. A róla elnevezett kór a központi idegrendszer jellegzetes klinikai és patológiai elváltozásaival, idegsejt-pusztulással járó betegség. Ez a fokozatosan súlyosbodó mentális hanyatlás, pszichés és viselkedési tünetekkel jár, általában 40 év felett jelentkezik.

Ez a típusú elbutulás igen gyakori, világszerte körülbelül 18 millió embert érint. 65 éves kor felett 1 százalék, efölött 5 évente duplázódik a betegek száma. Kockázat fokozók lehetnek a különböző koponyasérülések, pajzsmirigybetegségek, depresszió és a keringés rendellenességei.

A demencia kihat valamennyi agyi funkcióra és többek között az emlékezés, idő és térbeli tájékozódás, logikus gondolkodás leépüléséhez vezet.

Ezeknek a demenciáknak több mint 100 fajtája ismert, kiváltó októl függően. A két leggyakoribb az Alzheimer-kór és a vaszkuláris (stroke, szélütés eredetű) demencia.

A könyvben kérdezz-felelek módján, 258 problémára kaphatunk választ, és gyakorlati tanácsokkal látja el a gondozókat, családtagokat, rokonokat és a téma iránt érdeklődőket.

Az érintett témák:

Mi a demencia és az Alzheimer-kór?
Hogyan diagnosztizáljuk
Kommunikáció és tevékenységek
Gondozás és biztonság a mindennapokban
Ápolók, otthonok, gyógykezelések

Animáció: HáziPatika.com

2009.08.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések