Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tudja, hogy mi a különbség a H1N1 és a szezonális influenza között?

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Influenza (világ)járvány, Nátha-influenza

A szezonális influenza menetrendszerűen október-november környékén kezd fertőzni, és a járvány általában februárban-márciusban éri el a csúcspontját.
A szezonális influenza főleg az idősek és gyenge immunrendszerűek számára veszélyes, ezért oltják őket minden évben térítésmentesen. Azért minden évben, mert az influenza változékony, és a tavalyi vírus mindig megváltozik, hogy újra becsaphassa a szervezetet.

Médiatár főoldal
videó

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?
Az új, H1N1 vírus azonban az 50 év alatti, teljesen egészséges emberek számára is veszélyes. (Az idősebbeknek is csupán 10 !!! százaléka rendelkezik védettséggel ellene - így az oltás természetesen számukra is fontos.)
Az A(H1N1)v vírus genetikai állománya az emberin kívül más géneket is tartalmaz (sertés- és madárinfluenza géneket).

Az A(H1N1)v egy új típusú influenzavírus, mely ellen nem alakult ki természetes immunitás az emberekben. Emiatt a vírus gyorsabban terjedhet, mint a "hagyományos" szezonális influenza vírus. Mivel a szervezet számára ismeretlen ez a kórokozó, csak akkor termel ellene ellenanyagot, ha megfertőződik, vagy oltással "mutatjuk be neki" a vírust, amely ellen védekezni kell.
Míg a betegség súlyos, halálos szövődményeket is okozhat, addig az oltás biztonságosan, a betegség kialakulása nélkül képes immunválaszt előidézni.

A HáziPatika.com kérdésére válaszolva dr. Mészner Zsófia infektológus elmondta, hogy egyszerre csak egy influenzavírus veheti át az uralmat a szervezet felett, tehát olyan nincs, hogy valakit mindkét vírus megfertőz egyidejűleg. Egymást követően azonban lehetséges.

Kéky Kira

Tudjon meg mindent az új influenzáról a SpringMed kiadó könyvéből, amelynek címe:
A(H1N1)-influenza, betegség vagy védőoltás?

A könyv tartalma részletesen:
Összefoglaló könyv a H1N1-ről és az oltásról

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Bookline), patikákban, a Magyar Lapterjesztő Zrt. hálózat üzleteiben (Relay, Inmedio) valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.springmed.hu, www.fokuszonline.hu, www.bookline.hu, www.konyvkereso.hu, www.sunbooks.hu, www.gyogyhir.hu.

2009.12.28 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések