Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Továbbra is hőségriasztás van - főleg Kelet-Magyarországon

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Vészhelyzetek, katasztrófák

Délnyugati áramlással továbbra is meleg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A napi középhőmérséklet (tehát az éjszakai és nappali együtt) péntekig az országban több helyen meghaladhatja a 25 fokot, főként délen és keleten - elsősorban szerdán - helyenként akár a 27 fokot is.

Szerdán éjszaka északnyugat felől egy gyenge hidegfront érkezik, hatására csütörtökön a Dunántúlon kissé mérséklődik a meleg. Szombaton markáns hidegfront érkezése várható, így vasárnap mindenütt megszűnik a kánikula - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az ÁNTSZ-t.

Ennek megfelelően dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos csütörtökre az ország középső és keleti harmadára 2. fokozatú hőségriasztást rendel el.
Általános tanács, hogy a déli órákban tartózkodjunk hűvös helyen. A lakások felmelegedését úgy akadályozhatjuk meg, ha nappal becsukjuk az ajtót, ablakot és besötétítünk. Este, éjszaka szellőztessük át a helyiségeket friss levegővel. Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen figyeljünk oda. A kirándulók, utazók, nyaralók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot.

Az országos tiszti főorvos felhívja a 2. fokozatú riasztásban érintett országrészekben az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét arra, hogy az egészségünket érintő megelőző intézkedéseket tegyék meg. Így többek között az esti órákban locsolják a közterületeket, illetve tegyék közzé az igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját.

Országosan várható minimum és maximum hőmérsékletek:
július 16.  hajnalban 17, 22 °C napközben 30, 35 °C , ÉNy-on 30 °C alatt
július 17. hajnalban 16, 21 °C napközben 30, 35 °C
július 18. hajnalban 18, 23 °C napközben Ny-on 24 °C körül, K-en 35 °C körül
július 19. hajnalban 13, 19 °C napközben 22, 27 °C
július 20. hajnalban 11, 16 °C napközben 24, 29 °C

2009.07.15 17:34:25

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Beszámoló az anti-aging világkongresszusról

Az Anti-Aging Világkongresszust a francia Riviérán, Monte Carloban rendezték. Az öregedési folyamatok késleltetése, betegségek prevenciója, a fiatalító eljárások (kozmetikai dermatológia, sebészet, stb.) legújabb vívmányai kerültek napirendre.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések