Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tovább maradnak testközelben a múmiák

kategória: Programajánló

Százezernél is többen voltak kíváncsiak a budapesti Szépművészeti Múzeum Múmiák testközelben című kiállítására, ezért az intézmény úgy döntött, a tanév végéig, június elejéig meghosszabbítja a tárlat nyitva tartását. Eredetileg február 19-én zárt volna be az elmúlt év júniusában nyílt kiállítás, amely a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében őrzött négy múmiát, valamint az azokon nemrég elvégzett tudományos vizsgálatok eredményeit mutatja be.

A látogatók megismerhetik az ókori egyiptomiak hitvilágát, a mumifikálás technikáját, a korszak halotti művészetét, valamint egy arcrekonstrukciónak köszönhetően kiderül az is, milyen volt életében a több ezer évvel ezelőtt elhunyt emberek egyike.

A tárlathoz kapcsolódó háromdimenziós film átfogó képet ad arról, hogyan és milyen módszerekkel vizsgálták a négy múmiát, és milyen eredményeket értek el a kutatások során. A kiállításhoz interaktív iPad alkalmazás is készült, Mummy címmel.

2012.02.16 00:02:00

forrás: HáziPatika.com

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  Praktikák:

  Mozgássorok

  Mozgássorok
  tovább


  Szponzorált hirdetések