Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Törődik annyira az egészségével, mint az autójával?

kategória:

Törődjenek legalább annyira az egészségükkel a férfiak, mint az autójukkal - buzdítja az új-zélandiakat a Rákgyógyászati Alapítvány.

A Rákgyógyászai Alapítvány igazgatója, Dalton Kelly szerint a férfiak körében gyakrabban fordulnak elő olyan halálesetek, amelyek megfelelő prevenció esetén megelőzhetőek lettek volna.


"A férfiak számára szinte elképzelhetetlen, hogy évente legalább egyszer ne nézessék át az autójukat, ugyanakkor saját egészségükre már nem fordítanak ekkora figyelmet - nyilatkozta Mr. Kelly - Pedig igen kicsi ráfordítással komoly betegségeket fedezhetünk fel, amelyek korai stádiumban még igen eredményesen gyógyíthatók."

A felmérések szerint az 50 fölötti férfiak mintegy harmada semmit nem tud a rákos betegségek tüneteiről, lefolyásáról és a betegség rizikófaktorairól. A férfiak hajlamosak rá, hogy semmibe vegyék a tüneteiket, emiatt pedig sok betegséget már csak előrehaladott állapotban sikerül diagnosztizálni.

"Nagyon ironikus és igen sajnálatos, hogy ezek a betegségek az első tünetek megjelenésekor legtöbbször még teljes mértékben gyógyíthatók - nyilatkozta Mr. Kelly - Épp ezért azonnali szemléletváltás szükséges a férfitársadalomban az egészségügyi kérdéseket illetően."

Animáció: HáziPatika.com

2008.09.16 15:53:08

forrás: Medipress

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Talpra álltak a súlyos csontritkulás után

  Újra minőségi életet élhet és képes magát ellátni súlyos csonttörés után is az az idős ember, aki megkapja a megfelelő kezelést. Erre példa az a két asszony, aki videónkban a csontritkulás okozta problémáiról és a kezelésekről beszél.

  tovább

  Praktikák:

  Gyógynövénytár

  Gyógynövénytár
  tovább


  Szponzorált hirdetések