Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Törődik annyira az egészségével, mint az autójával?

kategória:

Törődjenek legalább annyira az egészségükkel a férfiak, mint az autójukkal - buzdítja az új-zélandiakat a Rákgyógyászati Alapítvány.

A Rákgyógyászai Alapítvány igazgatója, Dalton Kelly szerint a férfiak körében gyakrabban fordulnak elő olyan halálesetek, amelyek megfelelő prevenció esetén megelőzhetőek lettek volna.


"A férfiak számára szinte elképzelhetetlen, hogy évente legalább egyszer ne nézessék át az autójukat, ugyanakkor saját egészségükre már nem fordítanak ekkora figyelmet - nyilatkozta Mr. Kelly - Pedig igen kicsi ráfordítással komoly betegségeket fedezhetünk fel, amelyek korai stádiumban még igen eredményesen gyógyíthatók."

A felmérések szerint az 50 fölötti férfiak mintegy harmada semmit nem tud a rákos betegségek tüneteiről, lefolyásáról és a betegség rizikófaktorairól. A férfiak hajlamosak rá, hogy semmibe vegyék a tüneteiket, emiatt pedig sok betegséget már csak előrehaladott állapotban sikerül diagnosztizálni.

"Nagyon ironikus és igen sajnálatos, hogy ezek a betegségek az első tünetek megjelenésekor legtöbbször még teljes mértékben gyógyíthatók - nyilatkozta Mr. Kelly - Épp ezért azonnali szemléletváltás szükséges a férfitársadalomban az egészségügyi kérdéseket illetően."

Animáció: HáziPatika.com

2008.09.16 15:53:08

forrás: Medipress

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tippek:

  Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések