Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tömegbaleset, katasztrófa Csillebércen!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Különleges akadálypályát építettek ki a szervezők Csillebércen, ahol mindenféle balesettípust imitáltak, a robbantástól a tömegbalesetig az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen.

Médiatár főoldal

Életmentés "Jóban, rosszban"

Életmentés "Jóban, rosszban"

Európában a hazai lakosság bír a legalacsonyabb elsősegély-nyújtási ismeretekkel. Tavaly 19 ezer közúti balesetből 1003 végződött halállal, legtöbb esetben a segítségnyújtást senki nem próbálta meg - áll a versenyt szervezők közleményében.
Óránként négy magyar hal meg hirtelen szívmegállásban, s kevesen tudják, hogy többségük megmenthető lenne, ha néhány percen belül valaki megkezdené az elsősegélynyújtást.
Ezért indult 5 évvel ezelőtt civil kezdeményezésre az Országos Elsősegély-ismereti Verseny, melynek célja, hogy már a tizenévesek is tisztában legyenek azzal, hogy mit tehetnek egy-egy vészhelyzetben, és közönyös felnőttek helyett segítőkész, magabiztos egészségügyi alaptudással rendelkező emberekké érjenek.

Szombaton 10 és 11 óra között 35 diákcsapat, valamint a Jóban rosszban csapata (Létay Dóra, Brózik Klára, Végh Judit, Jánosi Dávid) 18 látványos baleseti helyszínen mérte fel elsősegélynyújtó tudását a Csillebérci Szabadidő Központban (1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 21.)
14 órától pedig félórás helikopteres és mentőautós bemutatót nézhettek meg az érdeklődők.

2008.04.18 10:05:30

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések