Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tömegbaleset, katasztrófa Csillebércen!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Különleges akadálypályát építettek ki a szervezők Csillebércen, ahol mindenféle balesettípust imitáltak, a robbantástól a tömegbalesetig az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen.

Médiatár főoldal

Életmentés "Jóban, rosszban"

Életmentés "Jóban, rosszban"

Európában a hazai lakosság bír a legalacsonyabb elsősegély-nyújtási ismeretekkel. Tavaly 19 ezer közúti balesetből 1003 végződött halállal, legtöbb esetben a segítségnyújtást senki nem próbálta meg - áll a versenyt szervezők közleményében.
Óránként négy magyar hal meg hirtelen szívmegállásban, s kevesen tudják, hogy többségük megmenthető lenne, ha néhány percen belül valaki megkezdené az elsősegélynyújtást.
Ezért indult 5 évvel ezelőtt civil kezdeményezésre az Országos Elsősegély-ismereti Verseny, melynek célja, hogy már a tizenévesek is tisztában legyenek azzal, hogy mit tehetnek egy-egy vészhelyzetben, és közönyös felnőttek helyett segítőkész, magabiztos egészségügyi alaptudással rendelkező emberekké érjenek.

Szombaton 10 és 11 óra között 35 diákcsapat, valamint a Jóban rosszban csapata (Létay Dóra, Brózik Klára, Végh Judit, Jánosi Dávid) 18 látványos baleseti helyszínen mérte fel elsősegélynyújtó tudását a Csillebérci Szabadidő Központban (1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 21.)
14 órától pedig félórás helikopteres és mentőautós bemutatót nézhettek meg az érdeklődők.

2008.04.18 10:05:30

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések