Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Több szexre vágynak a 90 év feletti férfiak

kategória: Öregedés, Szexológia

A 90 év feletti férfiak is érdeklődnek a szex iránt, ám a betegségek és a lehetőség hiánya visszatarthatja őket - közölték ausztrál kutatók.

Az Annals of Internal Medicine című amerikai szakfolyóiratban hétfőn ismertetett vizsgálatban 2700 férfit kérdeztek meg, akik 75 és 95 év közöttiek voltak. Beszélgettek velük az egészségükről, kapcsolataikról és szexuális aktivitásukról.
Mint Zoe Hyde, a Nyugat-Ausztráliai Egyetem munkatársa felidézte, a felmérés szerint a 90 és 95 év közötti férfiak mintegy ötöde számára maradt meg a szex legalább "valamelyest fontosnak". A szerzők úgy vélik, ez ellentmond az idős emberekről kialakult sztereotípiának, miszerint aszexuálisak lennének.
"A szexuálisan aktívak több mint 40 százaléka elégedetlen volt szexuális tevékenysége gyakoriságával, a gyakoribb szexet részesítve előnyben" - írták a szerzők. A válaszadó idős férfiak mintegy harmada számolt be szexuális aktivitásról a megkérdezést megelőző egy év során, ám közel fele vallotta, hogy fontos számára a szex, ami azt jelzi, hogy többen vágytak rá, mint ahányuknak sikerült megélni is.

A szexuális aktivitás függött az életkortól és a tesztoszteron szintjétől, valamint attól, volt-e érdeklődő partnere a szexuális tevékenységhez a férfiaknak, illetve több betegség, így a diabétesz vagy prosztatarák is befolyásolta a kedvet. Azok közül, akik nemmel válaszoltak arra, hogy szexuálisan aktívak voltak-e az elmúlt évben, csak 40 százaléka mondta, hogy nem is érdeklődik a szex iránt.

Videó: HáziPatika.com

2010.12.14 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Tennivalók halálozás esetén

Bármennyire fájdalmas egy hozzátartozó elvesztése, beszélnünk kell erről is, lehetőleg még mielőtt bekövetkezne. A sokkoló gyász pillanatában ugyanis nehéz arra gondolni, hogy a haláleset kapcsán sürgős teendők, intéznivalók adódnak.

tovább


Szponzorált hirdetések