Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Több mint hetven millió forint értékű gyógyszersegély a hazai rászorulóknak

kategória: Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Vészhelyzetek, katasztrófák

A Szent László Szolgálat 2010. évi tervében szerepel többek között a hazai katasztrófák okozta lakossági és intézményi gondok mérséklésében vállalt részvétel, továbbá a nehéz szociális helyzetben lévő családok, valamint az intézményekben élő rászoruló emberek támogatása.

Médiatár főoldal
animáció

Vitaminok és ásványi anyagok

Vitaminok és ásványi anyagok
Ennek megfelelően az egészségmegőrző és betegségmegelőző program keretében - orvosok bevonásával - ezekben a napokban kezdődik meg a főváros és nyolc megye több intézményében 100.000 doboz Gerovit kapszula átadása. (A készítmény 10-féle vitamin és egy erőnlétet javító hormon kombinációja, mely alkalmas az idősebb korosztály vitaminhiányos állapotainak megelőzésére, kezelésére, legyengült fizikai állapot javítására, és időskori csontelváltozások megelőzésére is.) Az adománnyal a Szolgálat így közel húszezer gyenge fizikai állapotban és vitaminhiányban szenvedő idős emberen segíthet.

Ugyancsak intézményben élő rászorulók számára, orvosi kontroll melletti felhasználásra adományoz a Szolgálat Antagel M tablettákat, ami felnőtteknek, a gyomorsav megkötésére szolgáló gyógyszer. (Olyan betegségekben alkalmazható, amelyekben a gyomor fokozott savtermelése áll a háttérben. Így például: gyomorégés, gyomor- és nyombélfekély heveny fázisában, akut gyomorhurut esetén, normális és magasabb váladékú, idült gyomorhurut heveny fázisában; nyelőcsőgyulladás, a gyomorból történő sav visszafolyás miatt. Enyhe, egyenletes és hosszantartó savközömbösítő hatást biztosít a gyomorban, így a gyomortáji teltségérzet és másodlagos fokozott sósavtermelés elmarad.)

A Szent László Szolgálat hamarosan segélyszállítmányt visz a vörösiszap sújtotta településekre is. A tartós élelmiszereket, valamint bútorokat, takarókat és egyéb hasznos cikkeket tartalmazó összeállításban Phlogosam hab és Culevit krém is szerepel. (Már megkezdődtek az egyeztetések, hogy orvosi ajánlás alapján, de természetesen térítésmentesen juthassanak hozzá a bőrbántalmakat, bőrsérüléseket szenvedettek az I. fokú, és felületes II. fokú égési sérülések, nyílt sebek, bőrgyulladások, mérgezés okozta bőrbántalom, lábszárfekélyhez társuló ekcéma, kontaktekcéma kezelésére szolgáló fontos gyógyszerekhez.)

November hónap során a Szent László Szolgálat által segélyként eljuttatandó gyógyszerek összértéke meghaladja a 70,3 millió forintot - áll a szolgálatnak a HáziPatika.com-hoz eljuttatott közleményében.

Animáció: HáziPatika.com

2010.11.17 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Titóniusz, Descartes, Hufeland és a többiek

Az ember ősidőktől kezdve szeretne hosszabban élni, és természetesen vágyai között szerepel a halhatatlanság is. Szeretne aktív, önálló, boldog életet élni, bajok, betegségek, nyomorúságok nélkül. Számos mítosz, legenda dolgozza fel ezt a vágyat.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések