Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Több mint hetven millió forint értékű gyógyszersegély a hazai rászorulóknak

kategória: Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Vészhelyzetek, katasztrófák

A Szent László Szolgálat 2010. évi tervében szerepel többek között a hazai katasztrófák okozta lakossági és intézményi gondok mérséklésében vállalt részvétel, továbbá a nehéz szociális helyzetben lévő családok, valamint az intézményekben élő rászoruló emberek támogatása.

Médiatár főoldal
animáció

Vitaminok és ásványi anyagok

Vitaminok és ásványi anyagok
Ennek megfelelően az egészségmegőrző és betegségmegelőző program keretében - orvosok bevonásával - ezekben a napokban kezdődik meg a főváros és nyolc megye több intézményében 100.000 doboz Gerovit kapszula átadása. (A készítmény 10-féle vitamin és egy erőnlétet javító hormon kombinációja, mely alkalmas az idősebb korosztály vitaminhiányos állapotainak megelőzésére, kezelésére, legyengült fizikai állapot javítására, és időskori csontelváltozások megelőzésére is.) Az adománnyal a Szolgálat így közel húszezer gyenge fizikai állapotban és vitaminhiányban szenvedő idős emberen segíthet.

Ugyancsak intézményben élő rászorulók számára, orvosi kontroll melletti felhasználásra adományoz a Szolgálat Antagel M tablettákat, ami felnőtteknek, a gyomorsav megkötésére szolgáló gyógyszer. (Olyan betegségekben alkalmazható, amelyekben a gyomor fokozott savtermelése áll a háttérben. Így például: gyomorégés, gyomor- és nyombélfekély heveny fázisában, akut gyomorhurut esetén, normális és magasabb váladékú, idült gyomorhurut heveny fázisában; nyelőcsőgyulladás, a gyomorból történő sav visszafolyás miatt. Enyhe, egyenletes és hosszantartó savközömbösítő hatást biztosít a gyomorban, így a gyomortáji teltségérzet és másodlagos fokozott sósavtermelés elmarad.)

A Szent László Szolgálat hamarosan segélyszállítmányt visz a vörösiszap sújtotta településekre is. A tartós élelmiszereket, valamint bútorokat, takarókat és egyéb hasznos cikkeket tartalmazó összeállításban Phlogosam hab és Culevit krém is szerepel. (Már megkezdődtek az egyeztetések, hogy orvosi ajánlás alapján, de természetesen térítésmentesen juthassanak hozzá a bőrbántalmakat, bőrsérüléseket szenvedettek az I. fokú, és felületes II. fokú égési sérülések, nyílt sebek, bőrgyulladások, mérgezés okozta bőrbántalom, lábszárfekélyhez társuló ekcéma, kontaktekcéma kezelésére szolgáló fontos gyógyszerekhez.)

November hónap során a Szent László Szolgálat által segélyként eljuttatandó gyógyszerek összértéke meghaladja a 70,3 millió forintot - áll a szolgálatnak a HáziPatika.com-hoz eljuttatott közleményében.

Animáció: HáziPatika.com

2010.11.17 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Gyógynövények

A növények titkos ereje

Némelyek esküsznek a növények gyógyító hatására, mások viszont csak legyintenek. Bármiben hiszünk is, tagadhatatlan, a növényi hatóanyagokból készült orvosságok sokféle betegségre nyújtanak enyhülést.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések