Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Több mint 1500 embert szűrtek le

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Koleszterin, Magas vérnyomás

Újabb egészség felmérő akcióba kezdett az Egy csepp figyelem Alapítvány. Hétvégétől kezdődően számos helyszínen mérnek ingyenesen vércukor- és koleszterinszintet, valamint vérnyomást.

A múlt héten péntektől vasárnapig több ezer ember vett részt különböző egészségügyi rendezvényeken, ezerötszázan kíváncsiak voltak egészségügyi értékeire is.

Az Alapítvány szakemberei találkoztak olyan cukorbeteggel, akinek a megengedett érték sokszorosa, 25 mmol/l volt a vércukorszintje, de több olyan érdeklődő is akadt, aki most szembesült azzal, hogy valami baj van. Az Alapítvány munkatársai figyelmeztettek a magas vércukorszint és koleszterinszint veszélyeire (szívinfarktus, agyvérzés), és a hasonló következményekkel járó magas vérnyomás betegség szövődményeire is. Sokan nem tudják ugyanis, hogy miközben ezeknek a betegségeknek nincsenek különösebb tünetei, rombolják az ereket, és hosszú távon akár életveszélyes szövődményeket okozhatnak.

Erős Antónia és munkatársai legközelebb május 9-én délután mérnek koleszterinszintet és vérnyomást a West End Bevásárló Központban, május 10-én ugyanott vércukormérés lesz, május 15-16-án a Mammut Bevásárlóközpontban tartanak egészségfelmérést, május 17-én a Margitszigeten, május 25-én pedig a Városligetben várják az érdeklődőket.

2008.04.28 17:17:04

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések