Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Több és fürgébb spermája van az intelligens férfiaknak

kategória: Férfi problémák, Gondolta volna?, Neurológia, Szexológia

Amerikai veteránoktól gyűjtött adatok alapján úgy tűnik, az intelligensebb férfiak spermaszáma magasabb, a sperma minősége pedig jobb, mint kevésbé intelligens társaik esetében.

Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának kutatói összesen 425 vietnámi veterán spermamintáját vizsgálták meg, majd ezt összevetették a katonák intelligenciatesztjeinek eredményeivel.

A vizsgálatok szerint az intelligensebb férfiak spermája számban, minőségben és gyorsaságban is jobban teljesít, mint a kevésbé okosaké. "Ennek oka valószínűleg a génekben keresendő, hiszen ezek a férfiak általában fittebbek és egészségesebbek is voltak társaiknál" - nyilatkozta Dr. Rosalind Arden, a kutatás vezetője.

"A vizsgálati eredményeket persze nem kell szó szerint érteni - nyilatkozta Dr. Allan Pacey, a Sheffield Egyetem termékenységi szakértője - Azaz senkinek nem lesz hirtelen több spermája attól, ha mondjuk egész nap rejtvényt fejt. Az intelligencia és a spermaminőség közti statisztikai összefüggés inkább az agy és a herék közös fejlődéséről árul el többet, ami már a magzati korban megkezdődik, és az egész további életre kihatással van."

2008.12.12 09:56:36

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

6 kérdés - a bankkártyáról, külföldön

Régen az ember könnyen meg tudta jegyezni, hol van a városban az a két-három ATM, amelyet rövid buszozással meg tud közelíteni otthonról, ha hirtelen készpénz szűkébe kerülne. Még viccesebb volt, ha a bankkártyáját vásárlásra akarta használni.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések