Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tele van antioxidánssal a pattogatott kukorica

kategória: Táplálkozás

A natúr, nem vajban elkészített pattogatott kukoricáról már egy ideje megtudtuk, hogy diéta során is fogyasztható, hála alacsony kalóriatartalmának. Nemrég azonban az is kiderült, hogy tele van antioxidánssal. A hírnek nemcsak a diétázók örülhetnek, hanem az egészséges táplálkozás hívei is. Az antioxidánsok, vagyis a polifenolok ugyanis segítenek legyőzni a szervezet számára ártalmas, a sejteket károsító molekulákat.

Az antioxidánsok egyébként többnyire a különböző zöldség- és gyümölcsfélékben fordul elő, ezért az orvosok és a tudósok már régóta hangsúlyozzák fogyasztásuk fontosságát. Most azonban Amerikai Kémiai Társaság kutatói felfedezték, hogy egy adag pattogatott kukoricában 300 mg antioxidás található. Ez a mennyiség majdnem kétszer több, mint amit egy adag gyümölcs tartalmaz általában (160 mg). A pattogatott kukorica ezenkívül rostokat és vizet tartalmaz, vagyi, ha le tudunk mondani a vajas, sajtos vagy egyéb mártásokról, valóban bűntudat nélkül ehetünk belőle.

A kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy míg más zöldségek vagy gyümölcsök, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak, vitaminokban is gazdagok, a kukorica 100 százalékig feldolgozatlan teljes kiőrlésű gabona, nem tartalmazza a létfontosságú tápanyagokat. "A levegőn pattogtatott kukorica tartalmazza a legkevesebb kalóriát, a mikrós fajtában kétszer több van" - árulta még el mellékesen Joe Vinson, a kutatás vezetője.

2012.04.02 00:02:00

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések