Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tízszeresére nőtt a testsúlycsökkentő műtétek száma Angliában

kategória: Elhízás

Tízszeresére nőtt a testsúlycsökkentő műtétek száma 2000 óta az angol kórházakban - állapították meg tanulmányukban brit kutatók.

A The British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban megjelent írás arra is felhívja a figyelmet, hogy a gyomorgyűrű-beavatkozáson átesett embereknél csökkenhet a korai halálozás kockázata, valamint az egészségügy kiadásaira is jótékony hatással van a trend.

Médiatár főoldal
animáció

Laparoszkópiás gyomorszűkítés

Laparoszkópiás gyomorszűkítés
A nagyfokú elhízás műtéti kezelésekor vagy gyomorgyűrű elhelyezésével, vagy úgynevezett gyomor bypass műtéttel, esetleg a gyomor egy részének eltávolításával csökkentik a gyomor méretét.
Az Imperial College London kutatói 2000 áprilisa és 2008 márciusa közötti angliai adatokat elemeztek. Összesen 6953 gyomorszűkítő műtétre került sor ebben az időszakban, az operációk száma a 2000-es 238-ról 2007-re 2543-ra emelkedett.

A páciensek állapotát a műtét után egy évvel és 30 hónappal is kontrollálták. Kiderült, hogy a halálozás, valamint az esetleges újabb kórházi kezelés szempontjából is jobb eredményeket adott a gyomorgyűrű elhelyezése, mint a gyomor bypass műtét.
A brit Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) a költséghatékonysági elemzések alapján a súlyos mértékben elhízott embereknek ajánlja ezeket a műtétetek.

Animáció: HáziPatika.com

2010.09.02 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések