Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tízperces online teszt az arc- és névmemória felmérésére

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?

A Washington Egyetem tudósai mindenki számára elérhetővé tették azt az online tesztet, amellyel bárki tíz perc alatt lemérheti, milyen az arc- és névmemóriája, és eredményét összehasonlíthatja a többi résztvevőével. A teszt számítógépen, okostelefonon, iPaden és más mobilkészülékeken is elérhető, a tudományos közösségi együttműködés egyik újabb példája, amellyel a tudósok az internetes felhasználók részvételével juthatnak kutatási adatokhoz, miközben a tesztet kitöltők érdekes dolgokat tudhatnak meg saját magukról.

Ha ki szeretné tölteni a tesztet, keresse fel az experiments.wustl.edu weboldalt.

"Ez egy nagyon egyszerű teszt, amelynek kitöltése mindössze 10 percet vesz igénybe - mondta el David Balota, az egyetem pszichológus professzora. - Tapasztalataink szerint a felhasználók nagyon kedvelik az ilyen érdekes és rövid teszteket."

A teszt kitöltésével a felhasználók részt vehetnek egy világméretű memóriakutatásban, és visszajelzést kaphatnak saját arc- és névmemóriájukról, valamint összehasonlíthatják eredményeiket a többi felhasználóéval. Mivel a teszt online is elérhető, a kutatók remélik, hogy a résztvevők sokfélesége miatt széleskörű képet kaphatnak arról, hogyan teljesítenek az emberek ezen az egyszerű memóriateszten.

A teszt végeztével a résztvevők megkapják arc-név memória IQ értéküket, amit a többi felhasználó eredményeihez mérten határoznak meg.

A teszt egyszerre szórakoztató és informatív,s könnyen megosztható a különböző közösségi oldalakon és mikroblogokon. Az online memória tesztet Mary Pyc posztdoktorális pszichológus hallgató és dr. Todd Sproull számítástechnikai szakelőadó alkotta meg az egyetem Internetes Technológiák és Alkalmazások szakmai gyakorlati programjának résztvevőivel karöltve.

A tudósok a szociális média eszközök teljes tárházát szeretnék felhasználni annak érdekében, hogy az emberek minél többet tudhassanak meg a hasonló kísérletekről, és igény szerint részt is vehessenek bennük.

2012.10.26 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések