Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tízezer olimpikont szűrnek állandóan!

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Reumatológiai problémák, Szív- és érrendszeri betegségek, Vészhelyzetek, katasztrófák

10 000 olimpikon rejtett szervi elváltozásait mutathatják ki az egyik legnagyobb egészségügyi műszergyártó cég berendezései a pekingi olimpián.

Korai diagnosztizálásra alkalmas orvosi képalkotó berendezések vannak a 2008-as pekingi olimpián. A műszerek segítségével az olimpikonokat felügyelő orvosok könnyebben felismerhetik a több, mint kétszáz különböző ország sportolóinak esetleges egészségügyi rendellenességeit.

A nagy, egészségügyi műszereket gyártó vállalat 308 darab EKG készüléket, öt ultrahangos készüléket és két MRI berendezést biztosít az olimpiai falu kórháza számára, mely az olimpikonok és az olimpiai személyzet teljes egészségügyi ellátásáról gondoskodik. A Pekingben hivatalosan kijelölt 24 olimpiai kórház szinte mindegyikébe kerültek hasonló eszközök, melyek segítséget nyújtanak az olimpia ideje alatt a kínai fővárosba érkező, megközelítőleg egymillió látogató és újságíró ellátásában is.

Az olimpikonok nap, mint nap, szinte a végkimerülésig hajszolják magukat, ezért folyamatosan ellenőrizni kell egészségi állapotukat. Az egyik legrégebbi amerikai egészségügyi berendezéseket gyártó cég egyszerűen és gyorsan alkalmazható innovatív egészségügyi képalkotó berendezéseinek segítségével az orvosok már a korai, legfontosabb szakaszban pontos diagnózist állíthatnak fel, mely segít válaszadásban, ha kérdéses, hogy a sportoló folytathatja-e versenyt.

2008.08.08 15:25:18

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Ha álmos, és csak álmodik az álomról

A gyógyszer az utolsó, amit bevethetünk, előtte számos apró ötlet, egyéni trükk, bölcs jótanács segítheti az időseket az elalvásban. Az el- és visszaalvásra tett sok görcsös próbálkozás helyett inkább tanuljunk meg helyesen elszenderedni. Lehetséges!

tovább


Szponzorált hirdetések