Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tévhitek a lézeres szemműtétről

kategória: Hitek, tévhitek, Szemészet

Professzor Dan Z. Reinstein az évek során több mint 18 ezer lézeres szemműtétet végzett el. Szeretné eloszlatni a témával kapcsolatos kételyeket és tévhiteket, ezért összefoglalta a legjellemzőbbeket és a válaszait
.
A legjellemzőbb tévhitek a lézeres szemműtéttel kapcsolatban a következők voltak: a lézersugár forró, fájdalmat okoz, a műtét során érezni lehet az égő szem szagát, ezenkívül a műtét eredménye nem végleges. Ezzel szemben a valóság az, hogy a lézer valójában hideg, és a műtét teljesen fájdalommentes. A szokatlan szag természetesen nem az égő szemtől származik, a szemműtét eredményei pedig véglegesek.

A műtét szemenként körülbelül három percet vesz igénybe. Nem kell attól tartani, hogy a műtét közbeni tüsszentés, köhögés vagy pislogás következtében megsérül a retina, mivel a szakképzett orvosok és a technológia lehetővé teszik, hogy a mozgás ne befolyásolja az operáció eredményességét.

A lézer olyan pontos, hogy egyetlen impulzusa az emberi hajszál negyedszázadnyi részét képes eltávolítani. A lézertől nem lehet megvakulni, viszont képes javítani a rövidlátást, az öregedésből származó látásromlást és az asztigmatizmust. A legtöbb kezelt már a műtét estéjén egészen jól lát, és másnap mehet is dolgozni. A leggyakrabban fellépő mellékhatás a szem kiszáradása, ez néhány hét, esetleg hónap alatt elmúlik.

A műtétet követően ezer eset közül talán egy olyan akad, amikor fellép valamiféle látással kapcsolatos komplikáció. Fontos, hogy olyan orvost válasszunk, akinek előzőleg legalább száz, ellenőrzés alatt végzett sikeres műtéte volt. Az operációt hosszú távú utókezelésnek kell követnie.

2011.03.09 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Gyógyszerszedés buktatókkal

Rendesen beveszi a kalciumot, s mégsem használ csontjainak? Pedig előfordulhat, mert gyógyszereink és ételeink között is felléphetnek olyan kölcsönhatások, amelyek akadályozhatják az eredményes kezelést.

tovább

Tippek:

A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


Szponzorált hirdetések