Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tévedés, hogy ami egészséges, az nem finom

kategória: Gyomor- és bélproblémák, Koleszterin, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás, Új termékek, szolgáltatások

Az emberek 97 százaléka gondolja úgy, hogy ma már egy ételnek egyszerre kell finomnak és egészségesnek lennie. Mégis, a megkérdezettek több mint harmada (37 százalék) számára fontosabb, hogy az étel finom legyen, mint az hogy egészséges - derül ki a Győri Keksz Kft. és a GfK Hungária közös, Jó Reggelt! Kolekontroll kutatásából.
A felmérésről szóló sajtóközlemény megemlíti, hogy válaszadók önkéntes koleszterinszint-mérésen is részt vehettek. Több mint ötezren éltek a lehetőséggel, és az eredmények szerint a kóstolók felénél túl magas volt a vérzsírszint.

Ez a mért eredmény valamivel jobb, mint a hazai átlag. Becslések szerint ugyanis a teljes magyar lakosság több mint 60 százaléka emelkedett koleszterinszinttel rendelkezik.


A negyven éven felülieknél az az arány még rosszabb: ebben a korosztályban már 10-ből 7 magyar küzd magas koleszterinszinttel.

Az egészséggel kapcsolatos kérdésekre választ adók alapvetően tisztában voltak a magas koleszterinszint kiváltó okaival, és legtöbben a rossz táplálkozást jelölték meg (73 százalék).

A megkérdezettek közül csak 54 százalék tartja úgy, hogy a csirkemáj hozzájárulhat a magas koleszterinszinthez, ugyanakkor 59 százalék a zöldségeket is felelőssé tette. A legmegdöbbentőbb eredmény azonban talán az volt - legalábbis a kutatást megrendelő szakemberek szerint - hogy 90 százalék hiszi, hogy a cukorka jótékony hatással lehet a koleszterinre.

A kekszek megítélése is felemás volt, hiszen míg a Korpovit kekszről 92 százalék tartja úgy, hogy jótékony, addig a csokis kekszről 74 százalék pont az ellenkezőjét gondolja. A JóReggelt! KoleKontroll a kekszek negatív megítélésén is javíthat a jövőben - áll a sajtóközleményben.

JóReggelt! Kolekontrollt azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik ügyelni szeretnének a koleszterinszintjükre. Ez a különleges keksz többféle gabonafajtából, és különleges összetevőkből áll, így könnyedén beilleszthető egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendbe. Ráadásul a Kolekontroll, egy speciális zabkivonat, a Cereacol segítségével természetes módon hozzájárul a normál koleszterint fenntartásához. A keksz emellett Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat is tartalmaz, melyek segítenek a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

2008.11.03 16:35:16

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések